Πιάστηκε επ’ αυτοφώρω το νέο VW Tiguan

Η Volkswagen ετοιμάζεται πυρετωδώς για το ντεμπούτο του ολοκαίνουργιου Tiguan τρίτης γενιάς αυτόν τον Σεπτέμβριο. Εμφανίστηκε το πρώτης γενιάς το 2007 και έκτοτε έχει πουλήσει περισσότερα από οκτώ εκατομμύρια αυτοκίνητα. Αντιλαμβάνεται εύλογα επομένως κανείς πως πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό για τη φίρμα μοντέλο. Μερικές εβδομάδες λοιπόν πριν από την επίσημη αποκάλυψη, φωτογραφίες ενός οχήματος, χωρίς καμουφλάζ έκαναν την εμφάνισή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι εν λόγω κατασκοπευτικές λήψεις δημοσιεύτηκαν στους λογαριασμούς Instagram των avtomanija και cochespias που αποτυπώνουν την εξωτερική σχεδίαση του SUV από διαφορετικές οπτικές γωνίες. Το Tiguan εντοπίστηκε στους δρόμους της Λιουμπλιάνα, την πρωτεύουσα της Σλοβακίας. Η αυτοκινητοβιομηχανία επέλεξε αυτή τη δημόσια τοποθεσία για τη μαγνητοσκόπηση του υλικού τύπου, όπως υπονοείται από το μαύρο όχημα της κάμερας που συνόδευε το πετυχημένο γερμανικό SUV. Οι δρόμοι ήταν πιθανότατα κλειστοί, αλλά οι περαστικοί είδαν από νωρίς το νέο SUV. Οι εικόνες χαμηλής ανάλυσης απεικονίζουν ένα κόκκινο Tiguan, πιθανότατα στη σπορ έκδοση R-Line. Το SUV εμφανίζει μεγάλες εισαγωγές αέρα που τονίζονται από στοιχεία χρωμίου, μαζί με μεγάλες ζάντες αλουμινίου με διπλό μοτίβο πέντε ακτίνων. Συγκεκριμένα, το νέο Tiguan διαθέτει μονάδες φωτισμού LED πλήρους πλάτους τόσο στο μπροστινό όσο και στο πίσω άκρο του, που συμπληρώνονται από λεπτές σμιλεμένες γραμμές πάνω από τα μπροστινά και τα πίσω φτερά, καθώς επίσης και ένα σετ ασημί ράγες οροφής. Συνολικά, η καμπύλη γραμμή της οροφής παραπέμπει στο ηλεκτρικό SUV της μάρκας, το ID.4

Το νέο Tiguan, εκ πρώτης, φαίνεται πως έχει μεγαλώσει σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο. Πράγματι, το SUV έχει μήκος 4.551 χιλιοστά , γεγονός που μεταφράζεται σε αύξηση 32 χιλιοστών (σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά), ενώ διατηρεί το ίδιο πλάτος και μεταξόνιο στα 1.670 χιλιοστά και 2.681 χιλιοστά αντίστοιχα. Η VW μας έδωσε μια αρκετά λεπτομερή προεπισκόπηση του μοντέλου σε προηγούμενα επίσημα teaser. Αυτά περιλάμβαναν μια τεράστια συλλογή από ελαφρώς καμουφλαρισμένα πρωτότυπα με ακάλυπτο το εσωτερικό του αυτοκινήτου. Το μοντέλο βασίζεται σε μια βελτιωμένη έκδοση της αρχιτεκτονικής MQB του προκατόχου του. Οι επιλογές μετάδοσης κίνησης θα περιλαμβάνουν το ήπια υβριδικό 1.5 eTSI βενζίνης, 2.0 TSI βενζίνης, 2.0 TDI diesel και δύο eHybrid PHEV. Το τελευταίο θα παράγει 204 PS και 272 PS, με τη σημαντικά μεγαλύτερη μπαταρία 18,5 kWh να επιτρέπει ηλεκτρική αυτονομία κοντά στα 100 χλμ. Φυσικά, ιδιαιτέρως πλούσια αναμένεται και η ομπρέλα μέσων ασφαλείας με όλα τα τελευταία συστήματα που υπάρχουν στη φαρέτρα του VW Group.

Το VW Tiguan αναμένεται να λανσαριστεί στην Ευρώπη από το πρώτο τρίμηνο του 2024, ενώ η κυκλοφορία τους στις υπόλοιπες παγκόσμιες αγορές πιθανολογείται πως θα πραγματοποιηθεί ένα χρόνο αργότερα, το 2025.

Get it on Google Play Download on the App Store