Παρατημένη BMW M3 CSL από το 2004 με 59 χλμ.!

Η BMW έχει παρουσιάσει κατά καιρούς μοναδικές εκδόσεις των M3/M4, μεταξύ των οποίων η M3 CSL E46 η οποία κατασκευάστηκε το 2004 σε μόλις 1.383 αντίτυπα, έχει συλλεκτική αξία. Σήμερα δεν γνωρίζει κανείς πόσες ακόμα κυκλοφορούν, ωστόσο μία από αυτές έχει εγκαταλειφθεί σε υπόγειο πάρκινγκ εδώ και 19 ολόκληρα χρόνια, με μόνο 59 χιλιόμετρα στο κοντέρ της!

Σύμφωνα με ανάρτηση στο Facebook που έγινε από το Motorchive, λέγεται ότι ένας επιχειρηματίας έκανε ταξίδι από το Λονδίνο για να παραλάβει την ολοκαίνουργια BMW M3 CSL. Κατόπιν οδήγησε το αυτοκίνητό του πίσω στο σπίτι, διανύοντας 59 χιλιόμετρα, πριν τo παρκάρει σε ένα υπόγειο πάρκινγκ αυτοκινήτων στο Λονδίνο. Η σπάνια M3 έμεινε από τότε εκεί και έκτοτε δεν έχει μετακινηθεί. Το γιατί έχει ξεχαστεί στο ίδιο σημείο εδώ και δύο δεκαετίες, παραμένει άγνωστο. Κάποια χτυπήματα υπάρχουν, όπως ένα γδάρσιμο στην μπροστά δεξιά ζάντα και στον αριστερό καθρέπτη, ενώ ο πίσω προφυλακτήρας έχει πέσει από χτύπημα κάποιου απρόσεκτου οδηγού. Στα αρχεία έχει καταγραφεί αλλαγή οδηγού το 2013, αλλά και πάλι αλλά το αυτοκίνητο έμεινε ακίνητο.

Σίγουρα αυτή η αχρησιμοποίητη BMW M3 CSL μπορεί να πιάσει πολλά λεφτά, αν την πουλήσει κανείς. Για να κυκλοφορήσει θα χρειάστούν αρκετά χρήματα για να γίνει μια καλή συντήρηση ύστερα από ακινησία τόσων ετών, ενώ μπορεί και το κόστος από το πάρκινγκ να έχει φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι η BMW M3 CSL είχε ελαφρύνει (Coupé Sport Lightweight) και ζύγιζε 1.385 κιλά, δηλαδή 110 κιλά λιγότερα από την απλή M3. Ήταν μάλιστα η πρώτη BMW M παραγωγής με οροφή κατασκευασμένη από πλαστικό ενισχυμένο με ανθρακόνημα. Την κίνησή της αναλάμβανε ο 3.2 λτ. 6κύλινδρος κινητήρας, με ελαφρώς υψηλότερη απόδοση στους 360 ίππους και 370 Nm ροπής. Η μετάδοση γίνονταν με το 6άρι ημιαυτόματο κιβώτιο SMG II, επιτυγχάνοντας 0-100 χλμ./ώρα σε 4,9 δλ. και τελική ταχύτητα 280 χλμ./ώρα.

Get it on Google Play Download on the App Store