Πανόπουλος: «Η Porsche αντέγραψε το Chaos»

Η Porsche παρουσίασε πρόσφατα το πρωτότυπο Mission X, προλειαίνοντας το έδαφος για επιστροφή της στην κατηγορία των hypercars μετά την 918 Spyder. Ένα σενάριο comeback, ωστόσο, που σύμφωνα με τον Σπύρο Πανόπουλο έχει πολλές σελίδες «copy-paste» από εκείνο του Chaos.

O επικεφαλής της Spyros Panopoulos Automotive και δημιουργός του πρώτου ultracar όλων των εποχών δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις ομοιότητες, που κατά τον ίδιο έχει το Mission X με το Chaos. Όπως αναφέρει το ποστάρισμα στο Facebook: «Με μεγάλη μου χαρά βλέπω να επιβεβαιώνομαι πως είμασταν και είμαστε στον σωστό δρόμο στην υλοποίηση του ελληνικού υπερ αυτοκίνητου μας Chaos, σχέδια που δημιούργησα το 2018 και έχουμε καταθέσει Euipo, βλέπω ότι εμπνέουν μεγάλους κατασκευαστές γύρω μας ανά διαστήματα σε μικρό η μεγάλο ποσοστό. Ένα από αυτά είναι το καινούριο project της @porsche #porschemissionx που παρουσιάστηκε πριν λίγες ημέρες.

Εν τάχει, ο τρόπος που βγαίνει ο αέρας από τα μπροστινά φτερά, το πίσω μέρος με το diffuser, το σχέδιο του diffuser, τα πίσω φτερά το σχέδιο που συναντά το diffuser, η θέση των πίσω φώτων, η γωνιά του μπροστινού παρμπρίζ σε σχέση με την οροφή και τα φτερά είναι από τα πιο σημαντικά σημεία και μου μοιάζουν αρκετά. Στο εσωτερικό τα καθίσματα που είναι ενσωματωμένα με το σασί, το μεγαλύτερο μέρος του σχεδίου τους, το μεγαλύτερο μέρος του τιμονιού και το συνολικό στήσιμο επίσης μου μοιάζουν αρκετά».

Ο Πανόπουλος κλείνει τη δημοσίευση ευχόμενος καλή επιτυχία στην Porsche, ευχαριστώντας τον κόσμο για την υπομονή του και δηλώνοντας πως ευελπιστεί να ολοκληρώσει σύντομα το «Χάος». Να θυμίσουμε πως πρώτη φορά εμφανίστηκε το 2021 και στα τέλη του 2022 άνοιξαν οι προπαραγγελίες, ενώ ακόμα δεν έχει παρουσιαστεί επίσημα μπροστά στο κοινό.

Get it on Google Play Download on the App Store