Πάνω από 1.200 ίπποι για την κορυφαία Mercedes-AMG

Έχουν περάσει 3 χρόνια από τη στιγμή που η Mercedes-AMG παρουσίασε το Project ONE. Ένα hypercar με τεχνολογία, κινητήρα και επιδόσεις παρμένες από τη Formula 1. Το αρχικό πλάνο ήθελε τις πρώτες παραδόσεις να ξεκινούν 18 μήνες αργότερα, δηλαδή μέσα προς τέλη του 2018. Η πρόκληση του να μεταφέρεις ένα μονοθέσιο F1 σε προδιαγραφές αυτοκινήτου παραγωγής, όμως, συν η πανδημία του κορωνοϊού οδήγησαν σε καθυστερήσεις. Για αυτό και οι μηχανικοί του «Αστεριού», σκοπεύουν να μας αποζημιώσουν για την αναμονή.

Διαβάστε επίσης: «Θερίζει» η Mercedes-AMG GT Black Series (+video)

Όταν παρουσιάστηκε το πρωτότυπο και κατά τη διάρκεια της εξέλιξης, η ισχύς του γερμανικού hypercar τοποθετούνταν στην περιοχή των 1.000 ίππων. Όσα πάνω-κάτω αποδίδει και το μοτέρ στο μονοθέσιο του 6άκις (οσονούπω 7άκις) παγκόσμιου πρωταθλητή Lewis Hamilton, που -ειρήσθω εν παρόδω- το περασμένο σ/κ πέτυχε την 92η νίκη του και έγραψε Ιστορία, ξεπερνώντας τον Michael Schumacher στην κορυφή του πίνακα για τον πιλότο με τις περισσότερες νίκες όλων των εποχών!

Σύμφωνα με το The Supercar Blog, οι γκουρού της Mercedes-AMG κατάφεραν να εξελίξουν στο μέγιστο βαθμό το υβριδικό σύνολο 1.6 V6 Hybrid E-turbo, ξεπερνώντας τους 1.200 ίππους! Αναφέρουν μάλιστα πως το αυτοκίνητο αντιμετώπιζε προβλήματα με τις κρύες εκκινήσεις, τα οποία τώρα έχουν επιλυθεί. Από τα ελάχιστα ζητήματα που απασχολούν πια τους μηχανικούς, είναι ο ιδιαίτερα αυξημένος θόρυβος που περνάει στην καμπίνα των επιβατών. Η τεράστια ισχύς μεταφέρεται στον πίσω άξονα μέσω ενός αυτοματοποιημένου 8τάχυτου μηχανικού κιβωτίου, με τις επιδόσεις να αναμένονται δραματικές: 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 2,5 δλ., 0-200 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 6 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα που θα ξεπερνά κατά πολύ τα 350 χλμ./ώρα.

Δείτε ακόμα: Τέρας Brabus Rocket με 900 ίππους και 1.250 Nm!

Στο επίμαχο θέμα των παραδόσεων, η Mercedes-AMG Project ONE αναμένεται να κυκλοφορήσει το δεύτερο τρίμηνο του 2021.

Get it on Google Play Download on the App Store