Πανελλήνια πρεμιέρα για το νέο Ford Explorer

Εντυπωσιακή είναι για μία ακόμα φορά η παρουσία της Ford στην έκθεση «Αυτοκίνηση & Electromobility 2023», η οποία φιλοξενείται στο Εκθεσιακό Κέντρο – Κλειστό Γήπεδο Παλαιού Φαλήρου (πρώην TAE KWON DO). Οι επισκέπτες του περιπτέρου της Ford μπορούν να δουν και το νέο Explorer, το οποίο πραγματοποιεί την πρώτη του εμφάνιση στην Ελλάδα.

Ελληνικό ντεμπούτο για το νέο Ford Explorer

Το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό Ford Explorer, αποτελεί το πρώτο μιας σειράς καινοτόμων EV της Ford. Με σχεδίαση που ξεχωρίζει από την πρώτη ματιά, προηγμένη συνδεσιμότητα, πρακτικές λύσεις για τους επιβάτες στο εσωτερικό και κορυφαία απόδοση και αυτονομία, το νέο ηλεκτρικό crossover της Ford ανοίγει νέους ορίζοντες στην ηλεκτρική κινητικότητα και θα είναι διαθέσιμο σε πισωκίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις. Στο εσωτερικό, το προηγμένο infotainment SYNC Move όχι μόνο κρατά τους επιβάτες συνδεδεμένους, αλλά διαθέτει επίσης μια κινητή οθόνη αφής με διαγώνιο 14,6 ίντσες που μπορεί να μετακινείται ομαλά προς τα πάνω και προς τα κάτω ανάλογα με τις ανάγκες του οδηγού, κρύβοντας έναν κρυφό αποθηκευτικό χώρο. Ένας χώρος για δύο μεγάλα smartphones συνοδεύεται στάνταρ από έναν ασύρματο φορτιστή συσκευών, ενώ το SYNC Move παρέχει ασύρματη συμβατότητα με Android Auto και Apple CarPlay.

Νέα Ford Mustang Mach-Ε GT

Η αμιγώς ηλεκτρική Ford Mustang Mach-E GT έρχεται να συμπληρώσει την ηλεκτρική παρουσία της Ford στην «Αυτοκίνηση & Electromobility 2023». Με την σχεδιαστική και τεχνολογική υπογραφή της Ford Performance, η Mustang Mach-E GT εξοπλίζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες που σε συνδυασμό αποδίδουν εντυπωσιακή ισχύ 487 PS, η οποία εξασφαλίζει επιτάχυνση 0-100 km/h σε χρόνο 3,7 δλ. Με μία πλήρη φόρτιση της μπαταρίας ιόντων λιθίου των 98 kWh, η κορυφαία εκδοχή του ηλεκτρικού pony της Ford προσφέρει αυτονομία 490 χλμ., ενώ χάρη στο προηγμένο ηλεκτρικό κύκλωμα μόλις 10 λεπτά φόρτισης αρκούν για την κάλυψη 99 χλμ.

Νέο Ford Puma ST 170PS Powershift

Tο νέο Ford Puma ST Powershift τροφοδοτείται από την ισχυρότερη έκδοση όλων των εποχών του πολυβραβευμένου κινητήρα 1.0 EcoBoost της Ford. Αναβαθμισμένος με τη χρήση ήπιας υβριδικής τεχνολογίας 48V ώστε να αποδίδει μέγιστη ισχύ 170 PS και ροπή 248 Nm, συνδυάζεται με ένα 7τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη Ford Powershift με χειριστήρια αλλαγών στο τιμόνι. Το νέο σύστημα κίνησης ασπάζεται την φιλοσοφία Sports Technologies αλλά και τα υφιστάμενα χαρακτηριστικά αναβάθμισης της απόδοσης από το βελτιστοποιημένο πλαίσιο του Ford Puma ST 1.5 EcoBoost, συμπεριλαμβανομένων τόσο των ειδικών ρυθμίσεων του ημιάκαμπτου άξονα και των αντιστρεπτικών δοκών, όσο και των πατενταρισμένων ελατηρίων ανακατανομής πλευρικών φορτίων. Προσφέρει επιτάχυνση στα 0-100 χλμ./ώρα σε 7,4 δευτερόλεπτα, με κατανάλωση 6,3 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 144 γρ./χλμ.

Νέο Ford Kuga Plug-In Hybrid Graphite Tech Edition

Το νέο Ford Kuga ST-Line-X Graphite Tech Edition εισάγει για πρώτη φορά στην οικογένεια του plug-in υβριδικού μοντέλου την ελκυστική χρωματική επιλογή Grey Matter της Ford, διαθέτοντας συγχρόνως στο βασικό εξοπλισμό του προηγμένα συστήματα υποστήριξης οδηγού. Την ίδια στιγμή, επίσης στον βασικό εξοπλισμό, ανήκει τόσο το πακέτο Technology Pack, με full LED τετραπλούς προβολείς με Glare-Free High Beam και head-up display, όσο και το ST-Line Enhancement Pack, το οποίο περιλαμβάνει εξωτερικά μία μεγάλη πίσω αεροτομή και κόκκινες δαγκάνες φρένων. Σε συνδυασμό με πεντάλ αλουμινίου και επένδυση μαρσπιέ στο εσωτερικό, δημιουργούν μια σπορ εμφάνιση μαζί με τις εντυπωσιακές ζάντες αλουμινίου των 19 ιντσών.

Νέο Ford Ranger Raptor

Από την έκθεση «Αυτοκίνηση & Electromobility 2023» ασφαλώς και δεν θα μπορούσε να λείψει το υψηλών επιδόσεων Ford Ranger Raptor. Σημείο αναφοράς είναι ο ολοκαίνουργιος twin-turbo V6 βενζινοκινητήρας 3.0 EcoBoost που αποδίδει ισχύ 292 PS και ροπή 491 Nm. Οι οδηγοί μπορούν να επιλέξουν τον ήχο κινητήρα που προτιμούν πιέζοντας ένα μπουτόν στο τιμόνι ή επιλέγοντας ένα drive mode που χρησιμοποιεί μία από τις ρυθμίσεις Quiet, Normal, Sport και Baja. Ένα off-roader υψηλών επιδόσεων όπως το νέο Ranger Raptor χρειάζεται και τον ανάλογο συνδυασμό τροχών και αναρτήσεων – γι’ αυτό το λόγο οι μηχανικοί της Ford επανασχεδίασαν πλήρως την ανάρτηση, η οποία διαθέτει την επόμενη γενιά των αμορτισέρ FOX® 2.5” Live Valve Internal Bypass. Κορυφαίο σε απόδοση και προδιαγραφές είναι και το σύστημα μόνιμης τετρακίνησης με νέο ηλεκτρονικά ελεγχόμενο on-demand κιβώτιο μεταφοράς δύο σχέσεων (αργό/γρήγορο), σε συνδυασμό με εμπρός και πίσω μπλοκέ διαφορικά.

Get it on Google Play Download on the App Store