Ούτε δείγμα δεν έμεινε από τις επετειακές Alfa Giulia/Stelvio

Στα μέσα Απριλίου η Alfa Romeo γιόρτασε τα 100 χρόνια Quadrifoglio Verde, παρουσιάζοντας τις επετειακές εκδόσεις των ανανεωμένων Giulia και Stelvio QV. Δυο μήνες μετά, όποιος θέλει μια Giulia ή Stelvio 100th Anniversario, αναγκαστικά θα πρέπει να περιμένει μέχρι να βγει κάποια στα μεταχειρισμένα.

Οι Ιταλοί ανακοίνωσαν sold out στην -ούτως ή άλλως περιορισμένη- παραγωγή τόσο της μπερλίνας, όσο και του SUV. Αμφότερα διατέθηκαν σε μόλις 100 μονάδες (200 συνολικά), τιμώντας τον αιώνα που συμπλήρωσε το τετράφυλλο στα φτερά των Μιλανέζων. Ένα έμβλημα που κατέχει περίοπτη θέση στις Giulia/Stelvio 100th Anniversario, σε ένα εξαιρετικά ταιριαστό χρυσαφί χρώμα πάνω στο Montral Green του αμαξώματος και την επιγραφή «1923-2023» να δεσπόζει.

 

Χρυσαφί είναι και οι δαγκάνες των φρένων, όπως επίσης οι ραφές των δερμάτινων επενδύσεων και ο κεντητός συνδυασμός «100» – τετράφυλλου στο εσωτερικό. Ακόμα μεγαλύτερες οι αλλαγές στα μηχανικά μέρη, όπου οι εορταστικές Ιταλίδες εμφανίζονται ισχυρότερες σε σχέση με τις απλές Quadrifoglio Verde.

Ο 2.9 V6 twinturbo κέρδισε 10 άλογα συγκριτικά με τις βασικές QV, φτάνοντας στους 520 ίππους (αμετάβλητη η ροπή των 600 Nm). Όφελος που αφορά τις αγορές της Ευρώπης και της Κίνας, καθώς στην Αμερική η ισχύς παραμένει στους 510 ίππους. Επιδόσεις δεν ανακοινώνονται, αλλά δεν θα πρέπει να περιμένουμε μεγάλες διαφορές από των απλών Giulia/Stelvio QV. H πισωκίνητη Giulia των 510 ίππων θέλει 3,8 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα και φτάνει μέχρι τα 307 χλμ./ώρα, την ώρα που η τετρακίνητη Stelvio χρειάζεται 0,2 δλ. για τα πρώτα 100 χλμ./ώρα (3,6 δλ.) και σταματά να επιταχύνει στα 283 χλμ./ώρα.

Οι σημερινές Giulia και Stelvio, ανεξαρτήτου έκδοσης, αναμένεται να αποκτήσουν συλλεκτικό χαρακτήρα στο μέλλον. Ο λόγος; Από την επόμενη γενιά τους, που περιμένουμε προς το 2026, θα προσφέρονται αποκλειστικά ως ηλεκτρικές. Συνεπώς όποιος θέλει 2.0λιτρο τετρακύλινδρο τούρμπο, 2.2 ντίζελ ή ακόμα καλύτερα τον 2.9 V6 twinturbo, τώρα είναι η ώρα.

Get it on Google Play Download on the App Store