Όλα τα βλέμματα στην Kia στο Διεθνές Ναυτικό Σαλόνι

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος το Διεθνές Ναυτικό Σαλόνι Αθηνών, η εμβληματική και πληρέστερη έκθεση για όσους αγαπούν τη θάλασσα και τα θαλάσσια σπορ, στο διάστημα 6-10 Δεκεμβρίου 2023, στο Metropolitan Expo, αποτελώντας για ακόμη μία φορά το ναυτικό γεγονός της χρονιάς. Δυναμικό παρόν έδωσε και η Kia Hellas, σε συνέχεια του 3ου Olympic Yacht Show 2023 που συμμετείχε στις 19-22 Οκτωβρίου, με ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο που φιλοξενούσε τα νεοαφιχθέντα στην ελληνική αγορά EV6 GT και EV9.

Το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό, 7θέσιο EV9 αποτελεί τη ναυαρχίδα της Kia και ανακηρύχθηκε «Γερμανικό Πολυτελές Αυτοκίνητο του χρονιάς 2024», ξεχωρίζοντας για την τολμηρή του εμφάνιση και τις προηγμένες τεχνολογίες. Μία από αυτές υποστηρίζει υπερταχεία φόρτιση 800 Volt, πράγμα που σημαίνει ότι με 15 λεπτά φόρτισης επιτυγχάνεται αυτονομία οδήγησης έως 249 χλμ. στη βασική RWD έκδοση, με το μονό ηλεκτροκινητήρα των 203 ίππων και 350 Nm. Η ίδια έκδοση μπορεί να φτάσει έως τα 563 χλμ. δίχως να χρειαστεί φόρτιση, χάρη και στη μεγάλη μπαταρία των 99,8 kWh (κοινή σε όλα τα EV9).

Tο εντυπωσιακό και πανίσχυρο EV6 GT από την πλευρά του, έχει βραβευτεί ως «Παγκόσμιο Αυτοκίνητο Επιδόσεων 2023» και συνδυάζει το σπορ σχεδιασμό, τους τεράστιους χώρους και τις καθηλωτικές επιδόσεις. Δυο ηλεκτροκινητήρες παράγουν συνδυαστικά 585 ίππους και 740 Nm ροπής, επιταχύνοντας το EV6 GT στα πρώτα 100 χλμ./ώρα εντός 3,5 δλ. και μέχρι την ηλεκτρονικά περιοριζόμενη τελική των 260 χλμ./ώρα.

Παράλληλα, οι επισκέπτες της έκθεσης είχαν τη δυνατότητα πραγματοποίησης test drive των δημοφιλέστερων μοντέλων της εξηλεκτρισμένης γκάμας της Kia : EV9, EV6 και Sportage Plug-in Hybrid. Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο των test drives και πιο συγκεκριμένα στην πίσω πλευρά του περιπτέρου της Kia στον εξωτερικό χώρο και με τη βοήθεια έμπειρων εκπαιδευτών, οι ενδιαφερόμενοι είχαν την ευκαιρία να οδηγήσουν και να απολαύουν τις οδηγικές ικανότητες και τις τεχνολογικές καινοτομίες των νέων μοντέλων της Kia μέσα από πολύ ενδιαφέρουσες και ξεχωριστές ειδικές διαδρομές που επιλέχθηκαν στην πέριξ περιοχή.

Get it on Google Play Download on the App Store