Οικονομικό Toyota Yaris του 2016 με 14.750 χλμ.

Το Toyota Yaris δεν είναι δημοφιλές μόνο στην αγορά των καινούργιων αυτοκινήτων, αλλά και των μεταχειρισμένων. Ένας από τους βασικούς λόγους που το προτιμούν πολλοί και από δεύτερο χέρι, είναι το ισχυρό όνομα που έχει αποκτήσει το μοντέλο και η μάρκα στον τομέα της αξιοπιστίας. Επίσης, είναι ένα εμπορικό αυτοκίνητο, βολικό για την πόλη, ικανό και για ταξίδια και με οικονομικούς σε κατανάλωση κινητήρες.

Μεταξύ των μηχανικών συνόλων που προσφέρονταν μέχρι την προηγούμενη γενιά του, ήταν και ο αποδοτικός ντίζελ 1.4 D-4D. Σήμερα υπάρχουν πολλά τέτοια Yaris σε αγγελίες, όμως το συγκεκριμένο Yaris προκαλεί το ενδιαφέρον γιατί -μεταξύ άλλων- έχει ελάχιστα χιλιόμετρα. Σύμφωνα με τον κάτοχό του από το Άστρος του νομού Αρκαδίας, το αυτοκίνητο είναι σαν καινούργιο, κάτι που άλλωστε μπορεί να το διαπιστώσει κανείς και από τις φωτογραφίες.

Στην περιγραφή αναφέρονται τα εξής: «Το αυτοκίνητο βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Δεν είναι σαν καινούριο είναι Απλά καινούριο. Εννοείται ατρακάριστο άβαφο παρκαρισμένο πάντα σε κλειστό πάρκιν. Έχει γίνει service λάδια, φίλτρα, αλλαγή μπαταρίας bosch s5.Το αυτοκίνητο έχει κάμερα οπισθοπορείας, navigation, αερόσακο ποδιών οδηγού. Πωλείται λόγω ελάχιστης χρήσης, εξού και τα ελάχιστα χλμ. Δεκτός οποιοσδήποτε έλεγχος.!» Όσο για την τιμή του, ζητείται το ποσό των 15.000 ευρώ και είναι συζητήσιμο.

Πληροφοριακά, ο 1.400άρης πετρελαιοκινητήρας αποδίδει 90 ίππους και 205 Nm ροπής. Δύναμη αρκετή για να παρέχει γρήγορες επιταχύνσεις στο Yaris, τόσο από στάση (0-100 χλμ./ώρα σε 10,8 δλ.), όσο και εν κινήσει. Το μηχανικό αυτό σύνολο παρουσιάζει γεμάτο τράβηγμα και πολύ καλή ελαστικότητα από τις χαμηλές στροφές, ενώ συνεργάζεται πολύ καλά με το θετικό σε αίσθηση και με κοντές διαδρομές λεβιέ των 6 ταχυτήτων. Στα πολύ θετικά του γνωρίσματα και η κατανάλωση που κυμαίνεται σε πραγματικές μεικτές συνθήκες κοντά στα 5,5 λτ./100 χλμ.

Get it on Google Play Download on the App Store