Οι JDM αμαξάρες του αμερικανικού ΟΔΔΥ

Έχουμε δει πολλά supercars, sportscars και λιμουζίνες να καταλήγουν στις αποθήκες του ΟΔΔΥ. Οι κατασχέσεις περιουσιών και δημοπράτηση αυτών μετά, βέβαια, δεν γίνεται μόνο στην Ελλάδα. Δείτε τι βγάζει στο σφυρί η ανάλογη υπηρεσία στις Η.Π.Α.

Στην Αμερική η εισαγωγή διαφόρων JDM υπάρξεων, όπως τα Nissan Skyline R32/R33/R34, απαγορευόταν μέχρι πρότινος. Τα τελευταία δυο χρόνια έχει χαλαρώσει το μέτρο, κι αυτό για αυτοκίνητα χρονολογίας 25 ετών και άνω. Οτιδήποτε νεότερο, κατάσχεται. Η συγκεκριμένη παρτίδα που βλέπουμε εισήχθη παράνομα στις Η.Π.Α., με αρκετά από τα μοντέλα να αποσυναρμολογούνται προκειμένου να καταχωρηθούν ως ανταλλακτικά. Από τη στιγμή, όμως, που υπήρχαν κωδικοί, το ταίριασμα για τους ανθρώπους του εκεί υπουργείου Οικονομικών ήταν εύκολη υπόθεση.

Κατά συνέπεια μια σύναξη από Nissan Silvia S15, Skyline R34 GT-R, Skyline R34 σεντάν και Stagea, Τοyota Aristo και Chaser, Honda Accord Euro R και πολλά ακόμα. Ολόκληρο το γκρουπ των κατασχεμένων από την Ιαπωνία δημοπρατήθηκε και κατέληξε στον ίδιο πλειοδότη, ο οποίος τα απέκτησε έναντι 148.000 δολαρίων (περίπου 126.200 ευρώ). Ποσό απολύτως λογικό, αναλογιζόμενοι τον αριθμό των αυτοκινήτων. Τα περισσότερα είναι σε κομμάτια μεν, αλλά αν υπάρχουν κοντά στις 150.000 δολάρια για την αγορά τους, κάτι θα περισσεύει και για τη συναρμολόγησή τους.

Get it on Google Play Download on the App Store