Νόμος και τάξη με το Toyota Land Cruiser 100 (+video)

Μπορεί το Land Cruiser 100 να μην βρίσκεται στην αγορά εδώ και 17 χρόνια, ωστόσο το off roader της Toyota εξακολουθεί να υπηρετεί τον Νόμο στη χώρα του. Όχι ως κάποιο περιπολικό που κάνει το καθήκον του από το 2007 (τελευταία χρονιά που βγήκε J100 από τη γραμμή παραγωγής), αλλά «ολόφρεσκο» λίγων ημερών.

H προ-προηγούμενη γενιά Land Cruiser αναλαμβάνει περιπολίες στους δρόμους, ασφάλτινους και μη, της νήσου Kyushu. Τo περιπολικό J100 φορά τα ασπρόμαυρα χρώματα της ιαπωνικής αστυνομίας, ασορτί με τον κόκκινο φανό στην οροφή. Μπροστά παρατηρούμε πως το σήμα της Toyota απουσιάζει, με ένα χρυσό έμβλημα στη θέση του. Πρόκειται για το χρυσάνθεμο, που  αντιπροσωπεύει το Αυτοκρατορικό Εθνόσημο της Ιαπωνίας και χρησιμοποιείται μόνο από τον ίδιο τον αυτοκράτορα, μέλη της οικογενείας του και επίλεκτες μονάδες των ενόπλων δυνάμεων.

Εξωτερικά δεν συναντάμε μετατροπές, πέρα από τα χωμάτινα ελαστικά. Στο εσωτερικό είναι που κάνει τη διαφορά η αστυνομική φύση του εν λόγω Toyota, με τον πίνακα ελέγχου στο ταμπλό να ρυθμίζει τις σειρήνες και τον ασύρματο. Ένας πυροσβεστήρας παίρνει θέση μπροστά από το κάθισμα του συνοδηγού, ενώ στο ντουλαπάκι βρίσκουμε ένα μικρό μαχαίρι που χρησιμεύει για την κοπή μικρών κλαδιών και χορταριών, που μεγαλώνουν στο πλάι του δρόμου. Στα δεξιά του ταμπλό βρίσκουμε και μια υποδοχή παροχής ρεύματος, για τη φόρτιση συσκευών (κινητό, φακός κλπ), ενώ βοηθητικό εξοπλισμό πετυχαίνουμε και στο πορτμπαγκάζ: κώνοι, μεζούρα, κουτί πρώτων βοηθειών και ειδικό υγρό για την κάλυψη κηλίδων από διαρροές λαδιού, μαζί με ροκανίδια.

Για τον κινητήρα δεν γνωστοποιούνται χαρακτηριστικά, αλλά κατά πάσα πιθανότητα φοράει τον 4.2λτ. τουρμποντίζελ εξακύλινδρο εν σειρά των 204 ίππων στις 3.400 σ.α.λ. και 430 Nm στις 1.400 σ.α.λ.. Εννοείται ότι η κίνηση μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς, μέσω 5τάχυτου αυτόματου κιβωτίου.

Get it on Google Play Download on the App Store