Νέο Suzuki Grand Vitara από 19.890 ευρώ

Το μεγαλύτερο αδελφάκι του πολύ δημοφιλούς Suzuki Vitara, το Grand Vitara ξεκινά τη διάθεσή του και στη χώρα μας, σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές, εξηλεκτρισμένο και όπως πάντα με τονισμένα off road χαρακτηριστικά. Τοποθετείται στο άνω άκρο των B-SUV από πλευράς διαστάσεων, χωρίς ωστόσο να καταργεί το S-Cross, από το οποίο είναι λίγο μεγαλύτερο.

Το Grand Vitara διατηρεί στενούς δεσμούς με το ομώνυμο μοντέλο που παρουσιάστηκε τον Ιούλιο του 2022, ωστόσο η ιαπωνική φίρμα έκανε τις απαραίτητες αλλαγές προκειμένου να είναι σύμφωνο με τα ευρωπαϊκά πρότυπα ασφαλείας και εκπομπών ρύπων. Σχεδιαστικά παρουσιάζει πιο μοντέρνα χαρακτηριστικά συγκριτικά με το Vitara, αν και το πλάι μοιάζουν τα δύο μοντέλα μεταξύ τους. Το Grand Vitara έχει μήκος 4.345 χλστ., πλάτος 1.795 χλστ., ύψος 1.645 χλστ. και μεταξόνιο 2.600 χλστ. (4.174×1.775×1.610 και 2.500 χλστ. αντίστοιχα το Vitara).

Οι επιπλέον πόντοι που πήρε σε όλο το αμάξωμα συνέβαλλαν στη δημιουργία μεγαλύτερων χώρων για τους επιβάτες, ωστόσο το πορτ μπαγκάζ των 375 λίτρων είναι παρόμοιο με του μικρότερου μοντέλου. Το εσωτερικό του Grand Vitara είναι τελείως διαφορετικό και με περισσότερα στοιχεία πολυτελείας, όπως είναι για παράδειγμα οι μαλακές επενδύσεις στο ταμπλό και στις πόρτες με τις ραφές. Στην κεντρική κονσόλα κυριαρχεί η νέα οθόνη των 9 ιντσών του infotainment, ενώ πιο κάτω υπάρχουν τα νέα χειριστήρια για τον κλιματισμό. Παρόλο τον εκσυγχρονισμό, η Suzuki επιμένει στο καντράν με τα αναλογικά όργανα, αντί μιας ψηφιακής οθόνης όπως έχει πλέον καθιερωθεί.

Το νέο Suzuki Grand Vitara πατάει στην πλατφόρμα Suzuki TECT, γνωστή και ως Global C-Platform. Κύρια χαρακτηριστικά της είναι η εξοικονόμηση βάρους σε συνδυασμό με δομικές ενισχύεις για βελτίωση της στρεπτικής ακαμψίας. Άλλωστε είναι φτιαγμένο και για off roading, μέσω του γνωστού συστήματος AllGrip, με τις επιλογές Auto, Sport, Snow και Lock. Για την κίνησή του φροντίζουν τα γνωστά μηχανικά σύνολα 1.4 Boosterjet 129 PS 48V Hybrid και το 1.5 Strong Hybrid με λίγο ανεβασμένη συνδυαστική ισχύ στα 120 άλογα (από 116 PS).

Αναφορικά με τις τιμές του νέου Grand Vitara, η πρώτη έκδοση GL με τον 1.400άρη turbo κινητήρα ξεκινά από τις 19.890 ευρώ (από 19.580 ευρώ το Vitara). Η επόμενη έκδοση GL+ είναι ακριβότερη κατά 1.500 ευρώ (από 21.390 ευρώ), ενώ με την 4κίνηση κοστίζει από 23.390 ευρώ. Το 1.5 Strong Hybrid GL+ 2WD πωλείται από 24.290 ευρώ και το τετρακίνητο είναι ακριβότερο κατά 2.500 ευρώ. Στον στάνταρ εξοπλισμό του ανήκουν όλα τα γνωστά στοιχεία ασφαλείας, υποβοήθησης του οδηγού και ανέσεων, με το GL+ να διαθέτει περισσότερα αξεσουάρ και στοιχεία πολυτελείας.

Καλή Πρωταπριλιά!

Get it on Google Play Download on the App Store