Νέο hot hatch RS ετοιμάζει η Skoda

Τα Skoda Enyaq και Enyaq Coupe RS θα αποκτήσουν σύντομα μικρότερο αδελφάκι, καθώς οι Τσέχοι επιβεβαίωσαν τις φήμες για εξέλιξη τόσο ενός μικρότερου ηλεκτρικού μοντέλου, όσο και ότι αυτό θα έχει κορυφαία έκδοση με τα σήματα «RS».

Ο CEO της φίρμας από το Μλάντα-Μπόλεσλαβ μίλησε στο Auto Express για τη μελλοντική γκάμα ηλεκτρικών Skoda, η οποία θα επεκταθεί αρχικά προς τα κάτω. Ο Klaus Zellmer αναφέρθηκε στα Skoda RS και την προοπτική τους, ιδίως μετά την παρουσίαση του VW ID. GTI Concept. Το αυτοκίνητο, δηλαδή, που προοιωνίζει το επερχόμενο ID.2 GTI, προσφέροντας την καλύτερη πλατφόρμα για ένα ηλεκτρικό hot hatch από τους Τσέχους: «Φυσικά σκεφτόμαστε να το κάνουμε, βασικά για όλα τα μοντέλα μας. Αν η τεχνολογία είναι αρκετά καλή για να φορέσει τα σήματα RS, τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να παρουσιάσουμε ανάλογη έκδοση».

Όπως υπογραμμίζει ο Γερμανός, κλειδί για ένα ενδεχόμενο hot hatch με σήμα RS από τη Skoda είναι η αποδοχή του από τον κόσμο: «Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς με το κοινό και να ανταποκρινόμαστε στις προσδοκίες τους. Ένα Skoda RS χαρακτηρίζεται από την υψηλότερη ισχύ, την πιο επιθετική εμφάνιση μέσα-έξω και τις καλύτερες επιδόσεις». Η κορυφαία έκδοση του νέου μοντέλου, που παλιότερα είχε αποκαλυφθεί πως θα φέρει το όνομα «Elroq», θα πρέπει να ενστερνιστεί όλα αυτά τα χαρακτηριστικά. Το rendering των Άγγλων δείχνουν πως εμφανισιακά, όλα θα πάνε καλά.

Για τα μηχανικά μέρη θα αναλάβει το ID.2 GTI και η πλατφόρμα MEB AO, με το μήκος να φτάνει γύρω στα 4,1 μέτρα και την ισχύ να ξεπερνά τα 220 άλογα από τον εμπρός τοποθετημένο ηλεκτροκινητήρα. Για ντεμπούτο είναι νωρίς ακόμα, αλλά οι πληροφορίες το τοποθετούν στο δεύτερο μισό του 2024.

Get it on Google Play Download on the App Store