Νέα «καθαρά» και ασφαλή λεωφορεία CNG στην Αθήνα

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών επέλεξε την Iveco Bus και το μοντέλο Urbanway CNG με αρθρωτό σύστημα. Το συγκεκριμένο μοντέλο κινείται με συμπιεσμένο φυσικό αέριο (CNG) και είναι συμβατό με βιομεθάνιο. Η παράδοση των 100 λεωφορείων νέας γενιάς Urbanway CNG θα ξεκινήσει σταδιακά μέσα στο έτος συμβάλλοντας στην ανανέωση του στόλου της Αθήνας. Μέσω της επένδυσης αυτής ενισχύεται η βιώσιμη και πράσινη μεταφορά στις πόλεις με χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Το νέο μοντέλο Urbanway μήκους 18 μέτρων πληροί τα πρότυπα εκπομπών Euro VI-e για οχήματα CNG. Τα λεωφορεία που παραγγέλθηκαν θα εξοπλιστούν με τον κινητήρα Cursor 9 NP που κατασκευάζεται από την FPT Industrial και είναι γνωστός για την τεχνολογική του αρτιότητα. Με 4 πόρτες, 42 καθίσματα και χώρο για αναπηρικά καροτσάκια, μπορούν να φιλοξενήσουν συνολικά 144 επιβάτες. Τα οχήματα θα είναι εξοπλισμένα με το σύστημα ADAS (Συστήματα Προηγμένης Βοήθειας Οδηγού) σύμφωνα με τον κανονισμό GSR (Γενικοί Κανόνες Ασφαλείας) που θα τεθούν σε ισχύ τον Ιούλιο του 2024.

«Με την υπογραφή της Σύμβασης με την «Iveco France SAS», για την προμήθεια 100 αρθρωτών αστικών οχημάτων 18 μέτρων, συμπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG), γίνεται ένα ακόμη βήμα προς την επίτευξη ενός τριπλού στόχου που έχει θέσει το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και αφορά στην αναβάθμιση των αστικών συγκοινωνιών, την ενίσχυση της βιώσιμης αστικής κινητικότητας και την επίτευξη υψηλού επιπέδου προσφερόμενων υπηρεσιών δημοσίων μεταφορών προς τους πολίτες», δήλωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που η τεχνολογία φυσικού αερίου της Iveco Bus και το νέο μοντέλο Urbanway CNG επιλέχθηκαν από το Ελληνικό Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, για το πρόγραμμα ανανέωσης του στόλου λεωφορείων της πόλης της Αθήνας. Το γεγονός ότι τόσες σημαντικές πόλεις σε όλη την Ευρώπη επιλέγουν την Iveco Bus για την ενεργειακή μετάβαση των στόλων τους, είναι απόδειξη της ποιότητας και της απόδοσης των οχημάτων μας για βιώσιμη κινητικότητα», δήλωσε ο Giorgio Zino, Head of Europe Commercial Operations της IVECO BUS.

Get it on Google Play Download on the App Store