Μεγάλη συμφωνία μεταξύ VW και Hyundai

Η Hyundai Mobis, ο παγκόσμιος προμηθευτής διαφόρων τμημάτων αυτοκινήτων που εστιάζει τα τελευταία 10 χρόνια και στην ηλεκτροκίνηση, εξασφάλισε μια μεγάλης κλίμακας συνεργασία με τη Volkswagen AG. Συγκεκριμένα η Hyundai Mobis θα προμηθεύει με μπαταρίες και τα επιμέρους τμήματα τα επόμενης γενιάς ηλεκτρικά οχήματα της Volkswagen. Προφανώς ένα από αυτά θα είναι και το ID.2 που παρουσιάστηκε ως πρωτότυπο με την ονομασία ID.2all.

Πρόκειται για το Battery System Assembly (BSA), το οποίο συνδυάζει την μπαταρία με το σύστημα διαχείρισης των μπαταριών (Battery Management System – BMS) και άλλα εξαρτήματα. Όλα αυτά διασφαλίζουν την ασφαλή και αποτελεσματική λειτουργία της μπαταρίας σε ένα ηλεκτρικό όχημα. Άλλωστε τα συστήματα μπαταριών υψηλής χωρητικότητας και υψηλής απόδοσης είναι ζωτικής σημασίας και επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα και την απόδοση των ηλεκτρικών οχημάτων. Η Mobis είναι γνωστή για το χαρτοφυλάκιο συστημάτων μπαταριών της που μπορούν να εφαρμοστούν σε όλους τους τύπους εξηλεκτρισμένων οχημάτων, συμπεριλαμβανομένων των υβριδικών και των ηλεκτρικών αυτοκινήτων με μπαταρία.

Η Mobis σχεδιάζει να δημιουργήσει μια νέα βάση παραγωγής κοντά σε ένα εργοστάσιο αυτοκινήτων στην Ισπανία για την προμήθεια του BSA, αφού λάβει την έγκριση του διοικητικού συμβουλίου εντός του τρέχοντος έτους. Επί του παρόντος, η Mobis λειτουργεί γραμμές παραγωγής BSA στην Κορέα και την Τσεχία, με νέους κόμβους ηλεκτρικών οχημάτων να δημιουργούνται επίσης στις Η.Π.Α. και την Ινδονησία.

Υπό το πρίσμα αυτού του μεγάλου συμβολαίου, η Hyundai Mobis αναμένει πρόσθετες παραγγελίες για εξαρτήματα ηλεκτρικών οχημάτων στην παγκόσμια αγορά. Πρόσφατα, οι αυτοκινητοβιομηχανίες πραγματοποιούν τεράστιες επενδύσεις στη μετάβαση στα ηλεκτρικά οχήματα, με στόχο να εξασφαλίσουν ηγετική θέση στη μελλοντική αγορά κινητικότητας μπροστά από τους ανταγωνιστές τους.

Get it on Google Play Download on the App Store