Με στοιχεία από τη Mach-E η επόμενη Mustang

Η Mach-E έχει εξελιχθεί σε τόσο επιδραστικό και επιτυχημένο μοντέλο για τη Ford, ώστε θα φτάσει στο σημείο να επηρεάσει τη σχεδίαση της επόμενης Mustang!

Το rendering του KDesign AG (κατά κόσμον Kleber Silva) ενσωματώνει στο πρόσωπο της Shelby GT500 στοιχεία τόσο από την ηλεκτρική ‘Stang, όσο και από Evos/νέου Mondeo. Τα μακρόστενα φωτιστικά σώματα ενώνονται στο πάνω μέρος τους με μια λωρίδα LED, έχοντας στο κέντρο την κλειστή μάσκα της Mach-E. Πίσω η χαρακτηριστική διάταξη με τα τρία κάθετα LED ανά φανάρι εμφανίζεται εκσυγχρονισμένη, επίσης με μια φωτιζόμενη γραμμή να ενώνει τις δυο άκρες. Η απεικόνιση του Βραζιλιάνου digital designer πάντως, ειδικά στο σχήμα των σωμάτων, θυμίζει aftermarket φανάρια Nissan 180SX ή Mazda RX-7. Και κρίνοντας από την έλλειψη εξατμίσεων, μαζί με το στιλ της μάσκας, έχουμε να κάνουμε με rendering ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Επιρροές από Mustang Mach-E θα έχει και στα μηχανικά μέρη, η επόμενη γενιά του ιστορικού pony car. Ακούγεται έντονα πως η νέα Mustang θα εξοπλίζεται με υβριδικό ή plug-in hybrid σύνολο, σε μια σχεδόν επιβεβλημένη κίνηση για τη διατήρηση των εκπομπών ρύπων χαμηλά και τη συμμόρφωση με τις αυστηρότερες νόρμες της Ε.Ε. Κατά πάσα πιθανότητα αυτά τα μοτέρ θα έρθουν στο μέσο του κύκλου ζωής, είτε αντικαθιστώντας είτε πλαισιώνοντας τα ήδη υπάρχοντα, που θα εξακολουθήσουν να έχουν τη μορφή του 2.3 EcoBoost και του 5.0 V8. Το πόσο θα μείνουν στην παραγωγή ο τετρακύλινδρος τούρμπο και ο ατμοσφαιρικός V8, ωστόσο, παραμένει άγνωστο.

H έβδομη γενιά Mustang (κωδικός S650) θα είναι η τελευταία διαθέσιμη με κινητήρες εσωτερικής καύσης, με το ντεμπούτο της να αναμένεται για το 2024.

Get it on Google Play Download on the App Store