Μαντράς με Lamborghini αξίας 21 εκατομμυρίων!

Όταν η Lamborghini είδε την επιτυχία που είχε η Reventon, συνέχισε το υπέροχο έργο της με ακόμα τρία ξεχωριστά hypercars, περιορισμένης παραγωγής, που χρησιμοποιούν 12κύλινδρο κινητήρα V. Πρόκειται για τις σπάνιες Veneno, Centenario και Sian, οι οποίες βασίζονται στο monocoque ανρακονημάτινο πλαίσιο της Aventador. Αν και διαθέτουν ανασχεδιασμένα αμαξώματα και βελτιωμένες αποδόσεις.

Η Lamborghini Veneno του 2013 παράγει 750 ίππους και είναι η σπανιότερη από τις αναφερόμενες. Το μοντέλο εορτάζει την επέτειο 50 χρόνων ζωής της εταιρείας και κατασκευάστηκε τρεις φορές μόλις σε έκδοση Coupe και εννέα σε Roadster. Στην εποχή της, πριν από 8 χρόνια, το κόστος της ανερχόταν σε 3 εκατομμύρια ευρώ περίπου.

Η Centenario του 2016 έχει 770 ίππους, ενώ τιμά τα 100 χρόνια από τη γέννηση του ιδρυτή Ferrucio Lamborghini. Από το εργοστάσιο βγήκαν προς πώληση 20 Coupe και 20 Roadster, έναντι 1,75 εκατομμυρίου ευρώ, η κάθε μία.

Η ισχυρότερη Sian FKP 37 Coupe μετρά 63 μονάδες, ενώ η ανοιχτή έκδοση FKP 37 Roadster, 19. Μπορεί να είναι οι λιγότερο σπάνια, σε σχέση με τις προηγούμενες, όμως η ισχύς του μοτέρ σε αυτή την περίπτωση ανέρχεται στους 819 ίππους. Και αυτό το μοντέλο κόστιζε κάποτε, περί τα 2 εκατομμύρια ευρώ.

Λοιπόν στο δια ταύτα. Πάρτε χαρτί και μολύβι. Η Luxcars που δραστηριοποιείται στη Γερμανία, διαθέτει τη μεταχειρισμένη Veneno ζητώντας 8 εκατομμύρια. Δύο αυτοκίνητα Centenario έχουν ταμπελάκι για 1,8 και 2,6 εκατομμύρια έκαστο, ενώ οι τιμές για τις τρεις διαθέσιμες Sian, είναι 2,8, 2,9 και 3,3 εκατομμύρια ευρώ! Τσάμπα πράγμα. Ευκαιρία… για επένδυση!

Get it on Google Play Download on the App Store