Λίγες εβδομάδες μακριά η νέα Alfa Romeo Brennero

Το 2024 φαίνεται πως θα μπει με έντονο ιταλικό χρώμα, καθώς ένα από τα πλέον αναμενόμενα αυτοκινητικά γεγονότα της χρονιάς είναι το νέο SUV της Alfa Romeo. Όλοι το ξέραμε ως «Brennero», αλλά μέχρι τώρα δεν υπήρχε επίσημη επιβεβαίωση για το όνομα. Πλέον έχουμε όχι μόνο αυτό, αλλά και την τελική μορφή του αυτοκινήτου!

Για το δεύτερο φροντίζουν οι διαρροές στο Instagram, που φαίνεται να απεικονίζουν το επερχόμενο B-SUV σε κάποιο διαμορφωτή. Η σχεδίαση ακολουθεί ριζικά διαφορετικά μονοπάτια από ό,τι μας έχουν συνηθίσει οι Ιταλοί μπροστά, με ένα «πρόσωπο» εντυπωσιακά επιθετικό και τρομερά αιχμηρά φωτιστικά σώματα, που πλαισιώνουν τον -μαύρο ματ, στη συγκεκριμένη έκδοση- θυρεό της Alfa. Όπως βλέπουμε από τα καλύμματα στις ζάντες, η αεροδυναμική παίζει μεγάλο ρόλο στη διαμόρφωση των γραμμών. Κάτι που φαίνεται και στο πίσω μέρος, όπου πάνω από τα -εξίσου επιθετικά σχεδιασμένα- φανάρια αναλαμβάνει τη ροή του αέρα spoiler από άκρη σε άκρη του αμαξώματος, το οποίο λειτουργεί σε συνεργασία με το κλασικό στην οροφή.

Το θέμα του ονόματος τώρα, επικυρώνεται από ένα teaser των Ιταλών. Εκεί παρατηρούμε συντεταγμένες GPS, οι οποίες αντιστοιχούν σε διάφορα σημεία συνυφασμένα με την Alfa Romeo. Το πρώτο είναι το μουσείο στο Arese, το δεύτερο η πίστα του Balocco, το τρίτο η διαδρομή Stelvio και το τέταρτο η διαδρομή Brenner. Stelvio έχουμε σε SUV, έρχεται και η Brennero με άλλα λόγια – εξ ου και η λεζάντα: «Μπορεί να το ξέραμε από την αρχή».

Το νέο, και πολύ σημαντικό για τη φίρμα από το Μιλάνο, μοντέλο καταρχάς επιβεβαιώνεται πως θα προσφέρεται ως ηλεκτρικό. Για την ακρίβεια, θα είναι το πρώτο EV στα χρονικά της Alfa Romeo. Φαίνεται και από τα γραφικά στο ψηφιακό καντράν, που δείχνουν έναν ηλεκτροκινητήρα και το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας. Η βάση του ακόμα δεν αναφέρεται, αλλά κατά πάσα βεβαιότητα θα μοιράζεται πλατφόρμα και μηχανικά μέρη με το Jeep Avenger (και το νέο Fiat 600) εξ ου και η ηλεκτρική του φύση. Οι διαστάσεις αναμένονται στα ίδια επίπεδα με το «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2023», ήτοι λίγο πάνω από τα 4,1 μέτρα μήκος, γύρω στα 1,8 μέτρα πλάτος και 2,5 μέτρα σε μεταξόνιο.

Επίσης όπως τα Avenger και 600, η Brennero θα προσφέρεται και με κινητήρες εσωτερικής καύσης, σε απλή και υβριδική μορφή. Δεδομένου ότι, βάσει διαρροών, το αυτοκίνητο είναι έτοιμο, δεν προκαλεί εντύπωση πως το ντεμπούτο του μιλανέζικου B-SUV προγραμματίζεται για τις αρχές του νέου έτους.

Get it on Google Play Download on the App Store