Κυβέρνηση πάμφτωχης χώρας αγόρασε 40 Maserati

Δίχως να θέλουμε να δώσουμε κοινωνικοπολιτικές προεκτάσεις στα αυτοκινητικά νέα, το γεγονός ότι οι κυβερνώντες μιας χώρας όπου παραπάνω από το 1/3 του πληθυσμού ζει κάτω από το όριο της φτώχειας είναι τουλάχιστον εξωφρενικό.

Δείτε ακόμα: Toyota Corolla: Όλες οι γενιές του αθάνατου, παγκόσμιου best seller

Ο λόγος για την Παπούα Νέα Γουινέα και την σύνοδο κορυφής των χωρών του Φόρουμ Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας- Ειρηνικού (APEC) που φιλοξενεί αυτό τον καιρό. Η διοργάνωση της συνόδου έχει προκαλέσει σκάνδαλο στην Ωκεανία, καθώς η κυβέρνηση μιας χώρας που οριακά δεν χαρακτηρίζεται τριτοκοσμική, προέβη στην αγορά 40 Maserati (τα μοντέλα δεν διευκρινίζονται, αλλά λογικά για Quattroporte και Ghibli πρόκειται) για τις μετακινήσεις των υπουργών και των αξιωματούχων του APEC. Οι «Τρίαινες», που κοστίζουν από 200.000 ως 350.000 δολάρια έκαστη, έφτασαν αυτή την εβδομάδα από την Ιταλία με δύο αεροπλάνα Boeing 747. Σύμφωνα με τον υπουργό αρμόδιο για τον APEC Τζάστιν Τκατσένκο, το κόστος για την αγορά καλύφθηκε «από ιδιωτική πρωτοβουλία», ενώ εκεί θα καταλήξουν και με την ολοκλήρωση των πολιτικών καθηκόντων τους, καθώς -πάντα σύμφωνα με τον Τκατσένκο- οι ιταλικές λιμουζίνες έχουν ήδη πουληθεί σε ιδιώτες.

Διαβάστε επίσης: Στα 300 εκατ. ευρώ το λαθρεμπόριο, καταγγέλλει ο ΣΕΕΠΕ

Είναι η πρώτη φορά που κάποια Maserati πάτησε τους τροχούς της στο νησιωτικό κράτος της Ωκεανίας, όμως αυτό είναι το τελευταίο που απασχολεί τους κατοίκους της. Η Παπούα- Νέα Γουινέα έχει ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά βίας εναντίον γυναικών, μητρικούς θανάτους, υποσιτισμό και υποανάπτυξης στα παιδιά κάτω των 5 ετών. Επί μήνες η χώρα βρισκόταν στη δίνη μιας κρίσης φαρμάκων, με ελλείψεις να παρατηρούνται σε πολλές περιοχές, αλλά και ένα ξέσπασμα επιδημίας πολιομυελίτιδας που έχει ήδη κοστίσει τη ζωή σε έναν άνθρωπο. Η Αυστραλία ανακοίνωσε νωρίτερα φέτος ότι θα παράσχει επιπλέον βοήθεια ύψους 16 εκατομμυρίων δολαρίων για την αντιμετώπιση της επιδημίας, αλλά και για ένα πρόγραμμα εμβολιασμού κατά της ασθένειας.

Παρόλα αυτά, το φλέγον ζήτημα της κυβέρνησης ήταν η πολυτελής μετακίνηση των φιλοξενούμενων μελών των διπλωματικών αποστολών…

Get it on Google Play Download on the App Store