Ο Ρώσος φαναρτζής Arthur Tussik έχει γίνει γνωστός με το προσωνύμιο «καλλιτέχνης της λαμαρίνας». Αναμφίβολα, αυτή η Mercedes CLS63 AMG αποτελεί το αριστούργημά του.
Ο διάσημος φανοποιός έχει επαναφέρει αυτοκίνητα και αυτοκίνητα από τρακαρίσματα, όμως περίπτωση σαν αυτή της κορυφαίας CLS 1ης γενιάς δεν είχε ματαδεί. Το αυτοκίνητο πρακτικά είχε μείνει μισό, καθότι έλειπε η οροφή! Η ζημιά στις κολώνες και το σασί ήταν εκτεταμένη, ενώ δεν υπήρχε πάνελ στο αμάξωμα χωρίς χτύπημα. Στην ουσία, μόνο το μοτέρ, τα φωτιστικά σώματα και κάποιες από τις ζάντες είχαν γλυτώσει από το τρακάρισμα. Το οποίο, σύμφωνα με τον ίδιο, ενδέχεται να μην ήταν καν ένα.
Δείτε επίσης: Πληγωμένη Ferrari GTC4 Lusso έγινε «κούτα» (video)
Ο Tussik αποσυναρμολόγησε το γερμανικό κουπέ-σεντάν και ξεκίνησε τα «κόψε-ράψε». Αφού επανέφερε τις κολώνες στην αρχική τους θέση και αποκατέστησε το σχήμα τους, προσάρτησε την οροφή από μια άλλη CLS. Από τον ίδιο δότη προήλθε το νέο πίσω μέρος, ενώ για τις υπόλοιπες επισκευές χρησιμοποιήθηκαν αυθεντικά ανταλλακτικά Mercedes. Η καλίμπρα δούλεψε υπερωρίες, το ίδιο και ο τροχός με το σφυροκάλεμο, ωστόσο η Γερμανίδα επανήλθε στην πρότερη κατάσταση! Τουλάχιστον εμφανισιακά.
Δείτε ακόμα: Toyota Supra από κουφάρι έγινε κούκλα! (+video)
Δεδομένης της έκτασης των επισκευών, αφενός πιο οικονομικό θα ήταν ο κάτοχος της CLS να αναζητούσε αντικαταστάτη στα μεταχειρισμένα, αφετέρου εγείρονται ερωτηματικά σχετικά με την δομική ακεραιότητα του πλαισίου. Ο Ρώσος σίγουρα έβαλε όλη του τη μαεστρία στην επιδιόρθωση του αυτοκινήτου, όμως δεν παύουμε να μιλάμε για ένα πρώην κατεστραμμένο σασί, σχεδόν ολοσχερώς. Το οποίο καλείται να ανταπεξέλθει σε ουκ ολίγα φορτία. Ο ατμοσφαιρικός V8 των 6.2 λίτρων αποδίδει 514 ίππους στις 6.800 σ.α.λ. και 630 Nm στις 5.200 σ.α.λ., συνεργαζόμενος με 7άρι αυτόματο κιβώτιο και επιταχύνοντας το αμάξωμα των 1.830 κιλών στα 100 χλμ./ώρα από στάση εντός 4,5 δλ. (η τελική σταθερά και αμετάκλητα περιορισμένη ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα).