Κλέφτες ρήμαξαν Porsche Taycan για τα φανάρια της

Έχουμε τους κλέφτες καταλυτών και τους κλέφτες ζαντών, αλλά γενικά τα πάντα σε ένα αυτοκίνητο αποτελούν πιθανό στόχο (πέρα φυσικά από το ίδιο). Σήματα, καθρέπτες, πλαστικά προστατευτικά, μάσκες, και τί δεν έχουμε δει να λείπει από κάποιο τετράτροχο λόγω κλοπής. Στην κατάσταση που περιήλθε μια δύσμοιρη Porsche Taycan Cross Turismo για τα φανάρια της όμως, δύσκολα θα ξαναπετύχουμε αυτοκίνητο.

Το Mamba Green Metallic ηλεκτρικό crossover ήταν παρκαρισμένο έξω από το σπίτι του κατόχου της, στο Ντίσελντορφ. Κλέφτες έβαλαν στο μάτι τους Matrix LED προβολείς της, με απώτερο σκοπό βέβαια να τους χρυσοπουλήσουν ως ανταλλακτικά. Υπό κανονικές συνθήκες, θα περίμενε κανείς να μην είναι μεγάλη υπόθεση η αφαίρεση δυο φαναριών. Άνοιγμα καπό, ξεβίδωμα κάποιων βιδών κι έφυγες. Ούτως ή άλλως γνωρίζουμε πως οι κλέφτες είναι εκπαιδευμένοι στις «εξαγωγές» εξπρές. Η Matrix LED τεχνολογία, ωστόσο, δεν είναι απλή. Εδώ δεν έχεις απλά δυο-τρεις λαμπτήρες αλογόνου ή LED και μερικές βίδες.

Το σύστημα φώτων της Cross Turismo αποτελείται από μια πολύπλοκη συνδεσμολογία, που εκτείνεται αρκετά πίσω από τα φανάρια αυτά καθαυτά. Συνδεσμολογία που απαιτεί την αφαίρεση των φτερών για εργασίες συντήρησης ή αντικατάστασης στα φωτιστικά σώματα. Εννοείται οι κλέφτες δεν είχαν χρόνο για λεπτότητες, οπότε αποφάσισαν απλά να «χειρουργήσουν» το αυτοκίνητο για να πάρουν τα φανάρια. Όπως βλέπουμε, η ζημιά που έχει υποστεί η Taycan είναι εκτεταμένη. Μόνο τα φτερά κοστολογούνται γύρω στα 500 ευρώ το ένα, ενώ τα φωτιστικά σώματα πάνε πολύ παραπάνω. Από 1.500 έως 4.000 ευρώ τα κοστολογεί η Porsche, το ένα (!), ανάλογα με τη διάταξή τους!

Get it on Google Play Download on the App Store