Το τετρακίνητο κινεζικό hot hatch των 12.000 ευρώ!

Η Qiantu Motors σπάει τη σιωπή της και μετά από καιρό, λανσάρει το K20, ένα ομολογουμένως ιδιαίτερο αυτοκίνητο από κάθε άποψη. Η κινεζική φίρμα, είχε αποκαλύψει το Κ50 το 2018, ένα ηλεκτρικό sportscar και όπως αυτό, έτσι και το Κ20 είναι ένα σπορ αυτοκίνητο δύο θέσεων. Για την ακρίβεια, και βάσει αμαξώματος, hot hatch!

To νέο ηλεκτρικό των Κινέζων χαρακτηρίζεται από το αιχμηρό εμπρός μέρος με τις ψεύτικες εισαγωγές, αλλά και το έντονα κεκλιμένο παρμπρίζ. Στο προφίλ διακρίνουμε την αλλαγή στη χρωματική απόχρωση του K20, που από λευκή μπροσtά γίνεται ασημί πίσω, συνδυαζόμενη με τη μαύρη οροφή σε μια ιδιόμορφη τριχρωμία. Έντονη κλίση έχει και το πίσω κρύσταλλο, σε μια τεχνοτροπία που θυμίζει μακρινά το Honda CRZ. Ή το CRX, καθώς τα μακρόστενα φωτιστικά σώματα πίσω (που ενώνονται κιόλας) σαν να παραπέμπουν λίγο στον Ιάπωνα θρύλο.

Qiantu K20

 

Οι διαστάσεις του βρίσκονται πολύ κοντά σε εκείνες του Honda, με 3.740 χλστ. μήκος, 1.620 χλστ. πλάτος και 1.260 χλστ. ύψος (3.759 x 1.674 x 1.273 χλστ. το CRX 2ης γενιάς), καθιστώντας το αρκετά μικρότερο συγκριτικά ακόμα και με το Fiat 500e. Χαρακτηριστικό το γεγονός πως δεν διαθέτει πίσω θέσεις, οπότε δεν μπορούμε να περιμένουμε χώρους εντός. Ντιζάιν, όμως, ναι καθώς η ασύμμετρη οπτική συνεχίζεται, μέσω των αεραγωγών του κλιματισμού. Από εκεί και πέρα, η κεντρική κονσόλα και το τούνελ είναι πολύ λεπτά, με τον οδηγό από τη μεριά του να έχει συγκεντρωμένα στο οπτικό του πεδίο τον πίνακα οργάνων και το σύστημα πολυμέσων, σε μια ενιαία διάταξη. Λεπτομέρειες χάλκινης απόχρωσης στο ταμπλό και τις θύρες, δίνουν έναν ακόμα πιο ξεχωριστό τόνο στην καμπίνα.

 

Αυτό που επίσης μπορούμε να περιμένουμε είναι επιδόσεις και χαμηλές τιμές. Στο πρώτο σκέλος αναλαμβάνουν δυο ηλεκτροκινητήρες (ένας ανά άξονα) συνδυαστικής ισχύος 218 ίππων και 290 Nm ροπή, που επιταχύνουν το μόλις 780 κιλών αμάξωμα στα πρώτα 100 χλμ./ώρα εντός 4,7 δλ.! Οι Κινέζοι δεν ανακοινώνουν στοιχεία για τη μπαταρία, αλλά υποστηρίζουν πως η αυτονομία του K20 αγγίζει τα 500 χιλιόμετρα. Στα της τιμής, τώρα, το μικρό Qiantu «δίνει ρέστα»: ξεκινά από τις 86.800 γουάν (12.172 ευρώ) και φτάνει μέχρι τις 149.800 γουάν (21.000 ευρώ).

Get it on Google Play Download on the App Store