Κέρδισαν ενώ τερμάτισαν 14οι! (+video)

Δεν καταπιανόμαστε συχνά με αγώνες στο Autogreeknews, αλλά όταν το κάνουμε κάτι πολύ καλό ή περίεργο (ή και τα δύο) έχει συμβεί. Το να κερδίζει κάποιος ενώ έχει τερματίσει 14ος αναμφίβολα χρήζει της προσοχής, αλλά και της ιδιαίτερης αναφοράς μας.

Ο δεύτερος αγώνας για το πρωτάθλημα Fanatec GT World Challenge Asia στο Φούτζι, εξελισσόταν όπως περιμένει κανείς μια αναμέτρηση της GT κατηγορίας. Μάχες φτέρο με φτερό και προφυλακτήρα με προφυλακτήρα, συγκρούσεις, πολύ μεγάλης σημασίας pit stop και ένας πανευτυχής νικητής, ο οποίος με το πέσιμο της καρό σημαίας οδηγούσε Aston Martin Vantage. Οι Satoshi Hoshino και Tomonobu Fujii κατέκτησαν τη νίκη, αλλά δεν παραβρέθηκαν στο βάθρο. Ο λόγος; Όχι κάποια διαμαρτυρία ή διαδικαστικό πρόβλημα, αλλά η απώλεια της πρώτης θέσης ελέω ποινής.

Τόσο το ιαπωνικό δίδυμο όσο και σχεδόν όλοι οι συμμετέχοντες, υπέπεσαν στην εξής «πατάτα»: Κατά την τρίτη εμφάνιση του αυτοκινήτου ασφαλείας στην πίστα, λόγω ατυχήματος στην ευθεία εκκίνησης-τερματισμού, δόθηκε η εντολή σε όλους τους οδηγούς να περάσουν από την ευθεία των pit stop αντί για την κανονική της πίστας, για λόγους ασφαλείας. Από όλη την «αγέλη» αυτοκινήτων, μόνο δυο υπάκουσαν στις οδηγίες του αλυτάρχη. Όλοι οι άλλοι, περιλαμβανομένων των μετέπειτα νικητών, πέρασαν κανονικά από την ευθεία εκκίνησης-τερματισμού, με αποτέλεσμα οι αγωνοδίκες να μοιράσουν τις ποινές σα στραγάλια. Το μίνιμουμ ήταν 30 δλ. επιβάρυνση στον τελικό χρόνο, ενώ αρκετοί -και πάλι περιλαμβανομένων των πρώτων που είδαν την καρό σημαία- χρεώθηκαν άλλα 10 δλ. για παραβίαση των ορίων της πίστας.

Έπειτα από αυτό τον καταιγισμό αναφορών στο ποινολόγιο, οι πάντες από την 1η μέχρι τη 13η θέση είδαν εαυτούς να υποχωρούν δραματικά στην τελική κατάταξη, προβιβάζοντας στο πρώτο σκαλί του βάθρου το πλήρωμα που είχε τερματίσει 14ο! Οι Abu Bakar Ibrahim και Luca Stolz, μαζί με τη Mercedes-AMG GT R τους, γεύτηκαν τη σαμπάνια της νίκης, αφού πρώτα τους πήρε λίγο χρόνο για να συνειδητοποιήσουν το άλμα 13 θέσεων χωρίς να έχουν προσπεράσει κανέναν εντός πίστας! Με αυτή την εξέλιξη μάλιστα, ο Ibrahim (ο κοντύτερος των δυο στο πρώτο σκαλί του βάθρου) έγινε μόλις το τρίτο μέλος βασιλικής οικογένειας (πρίγκηπας σε κρατίδιο της Μαλαισίας) που κατακτά νίκη, μετά τους Ferdinand Habsburg (από τον Οίκο των Αψβούργων-Λωρραίνης, τιτουλάριος διάδοχος της Αυστρο-Ουγγαρίας) και Abdulaziz al Faisal (πρίγκηπας της Σαουδικής Αραβίας).

Get it on Google Play Download on the App Store