Ferrari Enzo με κινητήρες 18.000 ίππων από jet!

Το διαδίκτυο βρίθει παράξενων τετράτροχων κατασκευών, αλλά αυτή του Καναδού που δημιούργησε Ferrari Enzo με κινητήρες jet, ξεπερνάει κάθε φαντασία! Ο Ryan McQueen δαπάνησε 14 χρόνια από τη ζωή του και περισσότερα από 100.000 δολάρια για να βάλει σε Ferrari Enzo κινητήρες από jet!

Δείτε ακόμα: Θέλεις Ferrari Enzo; Να η ευκαιρία!

Ο Ryan έχει ονομάσει το project του Insanity και εξήγησε ότι του πήρε τόσο χρόνο γιατί κάθε βήμα για την ενσωμάτωση των κινητήρων το μάθαινε μόνος του. Τo αποτέλεσμα αυτής της αυτοδίδακτης δραστηριότητας του McQueen, πραγματικά είναι εξωφρενικό, μιας και τοποθέτησε με επιτυχία δυο κινητήρες Rolls-Royce Viper, συνολικής ισχύος 18.000 ίππων. Αυτοί οι κινητήρες κατασκευάστηκαν στη δεκαετία του 1950 κι έχουν χρησιμοποιηθεί σε πολλά αεροσκάφη από τη Βρετανική και την Αμερικανική Πολεμική Αεροπορία. Η συνολική ώση που παρέχουν είναι 6.350 κιλά. Η τόσο χρονικά μεγάλη ενασχόληση του Ryan με το συγκεκριμένο project οφείλεται στο γεγονός πως κατασκεύασε πολλά panels του αμαξώματος για να μπορέσει να χωρέσει τους κινητήρες.

Διαβάστε επίσης: Επισκευασμένη Ferrari Enzo για 1,6 εκατομμύρια ευρώ!

Πήρε ένα τηλεκατευθυνόμενο μοντέλο Ferrari Enzo κι έκοψε 26 προσεκτικά μετρημένα κομμάτια από το αμάξωμα. Εν συνεχεία τα τοποθέτησε σε έναν μεγεθυντικό προβολέα και τα μεγέθυνε επί 10 φορές. Έτσι έφτιαξε τα πατρόν, όπου με τη χρήση κόντρα πλακέ κατασκεύασε τα μέρη του αμαξώματος που ήθελε. Σύμφωνα με τον Ryan το αυτοκίνητο μπορεί να πετύχει ταχύτητα που ξεπερνάει τα 640 χλμ./ώρα, με τον… κατασκευαστή να αισιοδοξεί το εγχείρημά του να κάνει μια «χαλαρή» βόλτα στις αρχές Μαΐου.

Δείτε ακόμα: Έβαλε Wankel σε Ferrari και έφαγε μήνυση! (+video)

Get it on Google Play Download on the App Store