Καινούργιο VW Golf Bon Jovi του 1996 σε τιμή T-Cross

Το VW Golf αποτελούσε το απόλυτο best seller αυτοκίνητο στην Ευρώπη για πολλά έτη, ενώ φέτος έκλεισε 50 χρόνια από την πρώτη φορά που παρουσιάστηκε το 1974. Γεγονός που το γιόρτασε η Volkswagen με το λανσάρισμα της ειδικής, επετειακής έκδοσης Golf Edition 50.

Όλο αυτό το χρονικό διάστημα έχουν κάνει την εμφάνισή τους κατά καιρούς κάποιες μοναδικές εκδόσεις, όπως ήταν η Bon Jovi, η οποία διατέθηκε το 1996 σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων. Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι υπήρξαν και εκδόσεις «Pink Floyd» το 1994 και «Rolling Stones» το 1995, γιατί η Volkswagen ήταν τη δεκαετία του 1990 χορηγός των εν λόγω ροκ συγκροτημάτων.

Το εικονιζόμενο πράσινο Golf Bon Jovi που βλέπετε αγοράστηκε τον Αύγουστο του 1996, όμως έκτοτε παρέμεινε σαν καινούργιο και με μόνο 50 χιλιόμετρα. Ιδιοκτήτρια ήταν μια ηλικιωμένη κυρία, όμως για άγνωστο λόγο δεν το οδήγησε και μετέπειτα το αυτοκίνητο πέρασε στον γιο και τον εγγονό της. Ο τελευταίος έχει αντιπροσωπεία αυτοκινήτων και τώρα το προσφέρει προς πώληση. Η τιμή για αυτό το σπάνιο και μουσειακό Golf Bon Jovi δεν θα μπορούσε να ήταν χαμηλή, παρόλα αυτά οι 24.900 ευρώ που ζητούνται είναι σίγουρα πολλά λεφτά (όσο κάνει το νέο VW T-Cross 1.0 TSI 116 PS).

Μεταξύ των μοναδικών γνωρισμάτων της ειδικής αυτής έκδοσης ήταν τα λογότυπα «Bon Jovi» στις πίσω κολώνες, τα λευκά φλας, το ενσωματωμένο ραδιοκασετόφωνο, τα σπορ καθίσματα, το δερμάτινο τιμόνι και ο επιλογέας των ταχυτήτων με τις κόκκινες ραφές. Στον εξοπλισμό του διαθέτει ABS, air condition, μετωπικούς αερόσακους, ζάντες αλουμινίου, υδραυλικό τιμόνι και φώτα ομίχλης. Κοινώς πολύ πλούσιο για τα στάνταρ εκείνης της εποχής και κατηγορίας.

Την κίνηση αυτού του συλλεκτικού Golf Bon Jovi αναλαμβάνει το 1.8 λτ. μηχανικό σύνολο βενζίνης, ισχύος 75 ίππων και 140 Nm ροπής. Πληροφοριακά, επιτάχυνε το αμάξωμα των 4 μέτρων μήκους και βάρους 1.025 κιλών στα 0-100 χλμ./ώρα σε 14,0 δλ. και η μέγιστη ταχύτητα έφτανε 168 χλμ./ώρα.

Get it on Google Play Download on the App Store