Ίσως τo ασφαλέστερο Skoda Kodiaq στον κόσμο

Το πληθωρικό SUV της Skoda, το Kodiaq, θα το επιλέξει το οικογενειακό κοινό που έχει μεγάλες απαιτήσεις σε διαθέσιμους χώρους, προκειμένου να φιλοξενήσει έως 7 επιβάτες και μπόλικες αποσκευές. Το συγκεκριμένο όμως, Kodiaq (προγενέστερο μοντέλο) ανεβάζει την ασφάλεια σε άλλα επίπεδα, αφού είναι πραγματικά αλεξίσφαιρο.

Πρόκειται για θωρακισμένο Kodiaq που αναπτύχθηκε από τη συνεργασία της Skoda UK και των ειδικών ασφαλείας της UTAC Special Vehicles που εδρεύουν στη Βρετανία. Το νέο Kodiaq Armored ακολουθεί τα χνάρια του επίσης θωρακισμένου Superb, που έχει φτάσει τις 500 πωλήσεις σε όλο τον κόσμο από την κυκλοφορία του το 2018. Όπως το Superb Armoured, το οποίο εκσυγχρονίστηκε πέρυσι πλήρως με νέα χαρακτηριστικά και ακόμη μεγαλύτερα επίπεδα προσωπικής ασφάλειας, το Kodiaq Armored είναι πλήρως πιστοποιημένο με τα πρότυπα PAS 300 και PAS 301 Civilian Armored Vehicle. Η πιστοποίηση PAS 301 απονέμεται μόνο σε οχήματα που μπορούν να περάσουν μια σειρά απαιτητικών δοκιμών, συμπεριλαμβανομένων αυτών για ωφέλιμο φορτίο, επιτάχυνση, μέγιστη ταχύτητα, χειρισμό και επιβράδυνση. Άλλες δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν ως μέρος της διαδικασίας πιστοποίησης περιλαμβάνουν ριπές άνω των 200 σφαιρών, καθώς και αξιολόγηση της αντίστασης στην έκρηξη στα πλευρά του οχήματος, την οροφή και το δάπεδο. Το Kodiaq Armored πληροί όλα αυτά τα κριτήρια και προσφέρει εξαιρετικά επίπεδα προσωπικής προστασίας για τους επιβάτες.

Όπως με όλες τις προηγούμενες θωρακισμένες εκδόσεις, το Kodiaq αναπτύχθηκε με την πλήρη συνεργασία και τεχνική υποστήριξη της Skoda και σχεδιάστηκε για να μοιάζει όσο το δυνατόν περισσότερο με το μοντέλο παραγωγής. Το Kodiaq Armored ενσωματώνει μια σειρά από χαρακτηριστικά και βελτιώσεις για να προσφέρει πλήρη προστασία στους επιβάτες. Αυτά περιλαμβάνουν ειδικό αλεξίσφαιρο γυαλί και θωρακισμένο χάλυβα προστασίας για το χώρο επιβατών. Ως αποτέλεσμα, το Kodiaq Armored προσφέρει αντίσταση στις σφαίρες σε διάφορα πιστόλια και τουφέκια και αντοχή στην έκρηξη τόσο σε χειροβομβίδες όσο και σε ισχυρά εκρηκτικά.

Για να διασφαλιστεί ότι το Kodiaq Armored διατηρεί την ίδια ικανότητα οδήγησης και ευελιξία με το νορμάλ μοντέλο παραγωγής, το θωρακισμένο SUV είναι εξοπλισμένο με αναβαθμισμένα συστήματα ανάρτησης και πέδησης, λόγω της αύξησης του βάρους από τη θωράκιση. Πρόσθετα μπορεί να συνεχίσει να κινείται και σε περίπτωση σκασίματος ελαστικού, γιατί και οι τέσσερις τροχοί είναι εφοδιασμένοι με σύστημα συγκράτησης ελαστικού που το εμποδίζει να φύγει από τη ζάντα, ακόμη και όταν ξεφουσκώσει.  Άλλα χαρακτηριστικά που ενσωματώνονται στη σχεδίαση είναι ένα σύστημα φωτισμού έκτακτης ανάγκης και σειρήνας μαζί με έναν κόμβο επικοινωνίας με οθόνη αφής 8 ιντσών με λειτουργικότητα GPS, Apple CarPlay και Android Auto.

Get it on Google Play Download on the App Store