«Ηλεκτρική» συνεργασία VW και Audi με Κίνα

Ο Όμιλος Volkswagen ενισχύει τη θέση του στην κινεζική αγορά αυτοκινήτου με συνεργασίες μεταξύ της VW με την XPENG και της Audi με την SAIC. Το αρχικό στάδιο της συνεργασίας μεταξύ VW και XPENG θα προβλέπει την από κοινού ανάπτυξη δύο ηλεκτρικών μοντέλων VW για τη μεσαία κατηγορία στην Κίνα. Έτσι θα συμπληρώσουν την γκάμα των προϊόντων MEB και πρόκειται να κυκλοφορήσουν το 2026 στην Κίνα.

Η Audi υπέγραψε στρατηγικό μνημόνιο με τον κινεζικό εταίρο της κοινοπραξίας SAIC για περαιτέρω επέκταση της υπάρχουσας συνεργασίας. Οι κοινές δραστηριότητες ανάπτυξης στοχεύουν στο να επεκτείνουν γρήγορα και αποτελεσματικά την γκάμα των πλήρως συνδεδεμένων ηλεκτρικών οχημάτων που προσφέρονται στην πολυτελή κατηγορία, όπου η Audi δεν έχει ακόμη παρουσία στην Κίνα. Τα ηλεκτρικά μοντέλα που θα αναπτυχθούν από κοινού πρόκειται να εξοπλιστούν με λογισμικό και υλικά τελευταίας τεχνολογίας, προκειμένου να προσφέρουν στους Κινέζους πελάτες μια διαισθητική, συνδεδεμένη ψηφιακή εμπειρία.

Και οι δύο πλευρές προβλέπουν επίσης μια προγραμματισμένη, μελλοντική κοινή ανάπτυξη νέων τοπικών πλατφορμών για την επόμενη γενιά έξυπνων, πλήρως συνδεδεμένων οχημάτων. Οι συνεργασίες στοχεύουν να επεκτείνουν γρήγορα τη γκάμα προϊόντων του Ομίλου με περαιτέρω μοντέλα από την Κίνα για την Κίνα σε ιδιαίτερα υποσχόμενα τμήματα πελατών και αγοράς.

Ως μέρος της στενής και μακροπρόθεσμης στρατηγικής συνεργασίας, ο Όμιλος Volkswagen πρόκειται να επενδύσει περίπου 700 εκατομμύρια δολάρια στον κινεζικό κατασκευαστή ευφυών ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Η Volkswagen αποκτά έτσι το 4,99% των μετοχών της XPENG. Η εταιρεία Volkswagen Group (China) Technology Company αναλαμβάνει την ευθύνη ανάπτυξης για τα νέα μοντέλα της Volkswagen. Παράλληλα θα δημιουργηθεί ένα νέο κέντρο ανάπτυξης, το μεγαλύτερο του ομίλου έξω από το Wolfsburg, όπου στο μέλλον θα εργαστούν πάνω από 2.000 ειδικοί ανάπτυξης πλήρως συνδεδεμένων ηλεκτρικών οχημάτων.

Get it on Google Play Download on the App Store