Η SEAT αντεπιτίθεται με έξι νέα μοντέλα

H SEAT θα λανσάρει ένα νέο μοντέλο κάθε έξι μήνες μέχρι το 2020 και ανακοινώνει την έναρξη της ηλεκτρικής της πολιτικής, καθώς το πρώτο πλήρες ηλεκτρικό μοντέλο της μάρκας θα λανσαριστεί το 2020 και θα έχει με αυτονομία 500 χλμ. Τα δύο πρώτα μοντέλα που θα λανσαριστούν μέχρι το τέλος του 2018 θα είναι το SEAT Tarraco και το CUPRA Ateca. Το επόμενο έτος θα λανσαριστεί η νέα γενιά SEAT Leon σε 5θυρες και ST εκδόσεις.

Δείτε ακόμη: Ποιοι θα πληρώνουν έως και τριπλάσια τα πρόστιμα του νέου ΚΟΚ

To 2020 θα παρουσιαστεί το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό όχημα της SEAT, κατασκευασμένο στην πλατφόρμα MEB του Ομίλου Volkswagen, με αυτονομία 500 χιλιομέτρων, ενώ για πρώτη φορά θα υπάρξει και η προσθήκη ενός CUV (Crossover Utility Vehicle) στη γκάμα μοντέλων SEAT. Τα παραπάνω δεν είναι απλές πληροφορίες αλλά μέρος του επίσημου χρονοδιαγράμματος της μάρκας το οποίο ανακοινώθηκε από τον Πρόεδρο της, τον κύριο Luca de Meo στα πλαίσια της ετήσιας παρουσίασης αποτελεσμάτων που πραγματοποιήθηκε στη Μαδρίτη. Από εκεί μας έρχεται και η εικόνα που βλέπουμε πιο πάνω και παρουσιάζεται αναλυτικά την σειρά με την οποία θα εμφανιστούν τα νέα μοντέλα της ισπανικής μάρκας.

Μεταξύ άλλων, ο κύριος Luca de Meo δήλωσε πως «μπορούμε να είμαστε χαρούμενοι με τα αποτελέσματα του 2017, αλλά δεν θα πρέπει να είμαστε εντελώς ικανοποιημένοι. Μαζί κλείσαμε την φάση της παγίωσης αλλά τώρα ήρθε να ώρα να κοιτάξουμε το μέλλον με νέους φιλόδοξους στόχους για ανάπτυξη».

Διαβάστε επίσης: Έτσι δουλεύει ο κομπρέσορας (+video)

Για την ιστορία να πούμε πως το 2017 έκλεισε για τη SEAT με κέρδη μετά φόρων 281 εκατομμυρίων ευρώ, 21.3% περισσότερα από το 2016, ενώ παρουσιάστηκε αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 11,1%, φτάνοντας σε νέο ρεκόρ 10 δις ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store