Η Nismo ετοιμάζει υβριδικό sportscar

Το Nissan GT-R μετρά αισίως 15 χρόνια στην αγορά και βρίσκεται καθ’ οδόν για το 16ο, παρότι τον τελευταίο χρόνο υπέστη απώλειες. Η νομοθεσία εκπομπών θορύβου τού έβαλε «στοπ» στην Ευρώπη, ενώ το ίδιο συνέβη και στην Ιαπωνία. Ο αντικαταστάτης προϋφαίνεται εδώ και καιρό, ωστόσο μέχρι τώρα δεν έχουμε δει ούτε πρωτότυπο. Επιπλέον νερό στο μύλο της προσμονής ρίχνει η δήλωση του CEO της Nismo, περί λανσαρίσματος υβριδικού sportscar.

Ο Takao Katagiri μίλησε στο βρετανικό Autocar για τα σχέδια της εταιρίας του, κρατώντας κλειστά τα χαρτιά του για τον επόμενο «Godzilla». Ωστόσο, δεν μας άφησε χωρίς είδηση. Ο Katagiri επιβεβαίωσε την εξέλιξη ενός νέου σπορ μοντέλου, που θα κυκλοφορήσει υπό την αιγίδα της Nismo και θα κινείται από συνδυασμό βενζινοκινητήρα-ηλεκτροκινητήρα. Υβριδικό θα είναι κατά πάσα πιθανότητα και το επόμενο GT-R, όμως ο Ιάπωνας ενδεχομένως να εννοούσε ένα καινούργιο μοντέλο. Η Nissan είχε επισημοποιήσει παλιότερα το ενδιαφέρον της για αναγέννηση του Silvia, οπότε δεν αποκλείεται σε αυτό το project να αναφέρθηκε ο Takao-san.

Διαφορετικά, θα μιλάμε για τις πιο ριζικές αλλαγές στα 53 -μέχρι τώρα- χρόνια του ονόματος «GT-R»: και για πρώτη φορά υβριδικό, και για πρώτη δίχως την επωνυμία της Nissan (το σημερινό Nismo GT-R αφορά την κορυφαία έκδοση, όχι το μοντέλο στο σύνολό του). Όπως και να ‘χει, το λανσάρισμα του νέου Nismo αναμένεται να πραγματοποιηθεί το 2024. Μέχρι τότε, Nissan και Nismo θα φροντίσουν να αποχαιρετήσουν το R35 με τις τιμές που του πρέπουν, ήτοι «μια ειδική έκδοση που θα μείνει αξέχαστη». Για αυτή θα χρειαστεί να κάνουμε λιγότερο υπομονή, καθώς προγραμματίζεται για το 2023. Την ίδια χρονιά περιμένουμε και το νέο Nismo Z, οπότε βλέπουμε πως η Nissan Motorsports είναι αρκετά απασχολημένη.

Get it on Google Play Download on the App Store