Η μινιατούρα των 8.000 ευρώ

Σίγουρα, οι περισσότεροι από εμάς δεν θα μπορέσουμε ποτέ στη ζωή μας να αποκτήσουμε μία McLaren, πόσο μάλλον το κορυφαίο μοντέλο της μάρκας ονόματι Senna, που τιμάται στα 750.000 ευρώ. Φαίνεται όμως πως ούτε υπό κλίματα δεν μπορούμε να την αποκτήσουμε, αφού αυτή που βλέπουμε εδώ σε 1:8 κοστίζει 7.500 ευρώ.

Δείτε ακόμη: Όλη η ιστορία της McLaren σε ένα πεντάλεπτο video

Ναι καλά διαβάσατε. Ένα αυτοκίνητο μινιατούρα κοστίζει όσο ένα κανονικό αυτοκίνητο σχεδόν. Πρόκειται για μοντελάκι της Amalgam Collection, το οποίο φυσικά έχει εξαιρετικές λεπτομέρειες και σύμφωνα με τον κατασκευαστεί όπου και αν το κοιτάξεις θα δεις την κανονική McLaren Senna σε σμίκρυνση.

Συνολικά, η μινιατούρα αυτή θα κατασκευαστεί σε μόλις 499 μονάδες και έχει επάνω της ακόμη και ανθρακονήματα. Όπως ακριβώς συμβαίνει και με το κανονικό αυτοκίνητο. Μάλιστα, όποιος το επιθυμεί, μπορεί με 1.000 ευρώ επιπλέον να παραγγείλει τη μινιατούρα όπως την επιθυμεί, προκειμένου να είναι ίδια με το πραγματικό αυτοκίνητο, που ενδεχομένως έχει στην κατοχή του.

Διαβάστε επίσης: McLaren Senna: 0-100 χλμ./ώρα σε 2,8 δλ. και τελική 340 χλμ./ώρα

Αξίζει να σημειώσουμε πως συνολικά χρειάστηκαν 3.000 εργατοώρες για την δημιουργία του μοντέλου, ενώ για την χειροποίητη παραγωγή κάθε ενός από αυτά χρειάζονται 300 ώρες.

Get it on Google Play Download on the App Store