Η Kia ασφαλίζει τη μίζα απέναντι στους κλέφτες

Οι κλοπές αυτοκινήτων αποτελεί παγκόσμιο πρόβλημα, με την Kia να παίρνει τα μέτρα της και να ασφαλίζει τα παλιότερα μοντέλα της κόντρα στους κλέφτες εστιάζοντας στη μίζα, η οποία αποτελεί την πρώτη πηγή κινδύνων στα αυτοκίνητα παλαιότερης τεχνολογίας.

Ο Κορεάτης κατασκευαστής προσφέρει μια μεταλλική θήκη προστασίας για το κυλινδράκι της μίζας, που εμποδίζει τους επιτήδειους να το αφαιρέσουν από την κολώνα του τιμονιού και να βάλουν μπροστά τον κινητήρα. Μια τακτική που κυκλοφορεί πολύ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ιδίως το TikTok, βάζοντας ιδέες ακόμα και σε άτομα που δεν έχουν καμία εμπειρία με κλοπές αυτοκινήτων. Το εν λόγω αντικλεπτικό είναι συμβατό με τα Sportage του 2011-2016, Soul χρονολογίας 2010-2022 και Rio του 2011-2021 (συν τα Forte και Sedona, που δεν έχουμε στην Ευρώπη), έχοντας λανσαριστεί από την Kia Αμερικής με μεγάλη επιτυχία.

 

«Η ασφάλεια των οχημάτων είναι κορυφαία προτεραιότητα για την Kia και συνεχίζουμε να αναλαμβάνουμε δράση για να υποστηρίξουμε τους πελάτες μας, βοηθώντας στην προστασία των οχημάτων τους από κλοπές, οι οποίες ενθαρρύνονται από το περιεχόμενο που διαδίδεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Kia America, Greg Silvestri. «Η ενίσχυση του σώματος στον κύλινδρο της μίζας είναι το πιο πρόσφατο βήμα για την προστασία από αυτές τις μεθόδους και συστήνουμε ανεπιφύλακτα στους ιδιοκτήτες που δεν διαθέτουν σύστημα ακινητοποίησης κινητήρα, και δεν μπορούν να λάβουν την αναβάθμιση του λογισμικού ασφαλείας μας, να εγκαταστήσουν αυτό το δωρεάν μέτρο ασφαλείας».

H Kia προσφέρει το τελευταίο 11μηνο αντικλεπτική ενημέρωση λογισμικού, αλλά και κλειδαριά τιμονιού, έχοντας τοποθετήσει τα δυο συστήματα συνολικά σε σχεδόν 1,3 εκατ. αυτοκίνητα. Το update στο λογισμικό έχει μπει σε περίπου 960.000 οχήματα, ενώ πάνω από 330.000 μονάδες είναι πλέον εξοπλισμένες με την κλειδαριά στο τιμόνι.

Get it on Google Play Download on the App Store