Η DS αναβιώνει το αυτοκίνητο του Φαντομά! (+video)

Το Γαλλικό Μουσείο Αυτοκινήτου και η Συλλογή Schlumpf γιορτάζουν τα εμβληματικά αυτοκίνητα από τις ταινίες του Louis de Funès (Λουί ντε Φυνές) με μια έκθεση που θα διαρκέσει από τις 5 Απριλίου, έως τις 5 Νοεμβρίου 2023.

Η έκθεση συγκεντρώνει μοντέλα αυτοκινήτων που εμφανίζονται στις ταινίες, όπως το εν λόγω DS, αφίσες, φωτογραφίες από τα γυρίσματα και τμήματα από τα σκηνικά και τα κοστούμια των πρωταγωνιστών.

Η DS Automobiles συμμετέχει σε αυτή τη γιορτή, δημιουργώντας ένα μοναδικό σχέδιο που είναι μια σύγχρονη προσαρμογή του DS από το “Fantomas Unleashed”.

Μαζί με τον Jean Marais, τον Louis de Funès και τη Mylène Demongeot, το DS ήταν ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια του δεύτερου μέρους της τριλογίας Fantomas και έχει μείνει στην ιστορία, κυρίως για την κατάβαση από τον Βεζούβιο σε χορογραφία του Rémy Julienne, καθώς και την τελευταία απόδραση του Fantomas με το ιπτάμενο DS, με τα πτυσσόμενα φτερά.

«Η DS με την κινηματογραφική της παρουσία, έγραψε ιστορία που ξεπερνούσε τα στενά πλαίσια της αυτοκινητοβιομηχανίας. Είναι πλέον μέρος της γαλλικής κληρονομιάς και ως εκ τούτου, κατέχει σημαντική θέση στην ιστορία του γαλλικού κινηματογράφου. Ανταποκριθήκαμε στο αίτημα του Μουσείου Louis de Funès, σχεδιάζοντας ένα σύγχρονο DS ως φόρο τιμής στο Fantomas DS. Ο Geoffrey Rossillon, στην ομάδα σχεδιασμού εξωτερικού χώρου με επικεφαλής τον Frédéric Soubirou, είναι οι άνθρωποι πίσω από το νέο αυτό εντυπωσιακό δημιούργημα». Thierry Metroz, Διευθυντής Σχεδιασμού DS Automobiles

Για να θυμηθούν οι παλαιότεροι και για να γνωρίσουν οι νεότεροι, παραθέτουμε το παρακάτω βίντεο από τη σκηνή απογείωσης του Φαντομά στο τιμόνι του DS:

Get it on Google Play Download on the App Store