Η αστυνομία της Ισπανίας λατρεύει την Alfa Stelvio

Θα περίμενε κάποιος να επικρατεί το στοιχείο της εντοπιότητας κατά την επιλογή νέων αυτοκινήτων για την τοπική αστυνομία, ωστόσο οι Ισπανοί γυρίζουν την πλάτη στα SEAT και τα Cupra για χάρη της Alfa Romeo. Συγκεκριμένα, της Stelvio.

Η Ισπανική Πολιτοφυλακή είχε παραγγείλει 94 ιταλικά SUV το Μάρτιο και προσέθεσε άλλα 301 κομμάτια πρόσφατα, ως συμπληρωματική παραγγελία, φτάνοντας συνολικά τις 395 Stelvio. Αξίζει να αναφερθεί πως ο αριθμός αυτός αντιπροσωπεύει σχεδόν το 2% των συνολικών πωλήσεων της Alfa Romeo στην Ευρώπη, αλλά και το 4% του αντίστοιχου ποσοστού για το συγκεκριμένο μοντέλο. Τα αυτοκίνητα είναι βαμμένα στα χρώματα της Guardia Civil και διαθέτουν τον κλασικό εξοπλισμό ενός περιπολικού (σειρήνες, ασύρματο, υπολογιστή), στον αγώνα για την διατήρηση της τάξης στους ισπανικούς δρόμους.

 

 

Οι περιπολικές Stelvio βασίζονται στην πετρελαιοκίνητη Q4, έχοντας τον ντίζελ των 2.2 λίτρων να αποδίδει 190 ίππους στις 3.500 σ.α.λ. και 450 Nm στις 1.750 σ.α.λ. Η κίνηση μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς μέσω 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου, προσφέροντας επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 7,6 δλ. και τελική 210 χλμ./ώρα.

Οι Ιταλοί αναφέρουν πως κέρδισαν τον διαγωνισμό για τη σύμβαση με την αστυνομία της Ισπανίας (όπου συμμετείχε και η Cupra, με το Formentor) «χάρις στο συνδυασμό τεχνικής υπεροχής και συμφέροντος κόστους χρήσης». Ασχέτως αιτίας, μιλάμε αδιαμφισβήτητα για μεγάλη νίκη έναντι της ευθέως ανταγωνιστικής εταιρίας από το Μαρτορέλ, μέσα στο σπίτι της δεύτερης μάλιστα.

Get it on Google Play Download on the App Store