Hyundai & Healthy Seas καθαρίζουν ακτές της Δ. Ελλάδας

Η Hyundai και η Healthy Seas έχουν ξεκινήσει μια μεγάλη επιχείρηση καθαρισμού των ακτών της δυτικής Ελλάδας, στοχεύοντας σε εγκαταλελειμμένα ιχθυοτροφεία. Θα εργαστούν μαζί για την καταπολέμηση της θαλάσσιας ρύπανσης, την αποκατάσταση των θαλάσσιων οικοσυστημάτων και την προώθηση μιας κυκλικής οικονομίας μέσω μιας σειράς παγκόσμιων καθαρισμών και εκπαιδευτικών πρωτοβουλιών καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Από τις 15 έως τις 24 Μαΐου, η Hyundai Motor και η Healthy Seas ξεκίνησαν τις δραστηριότητές τους για το 2024 με μια επιχείρηση καθαρισμού 10 ημερών στη δυτική Ελλάδα. Στοχεύοντας σε ύδατα πολύ μολυσμένα από εγκαταλελειμμένα ιχθυοτροφεία, εθελοντές δύτες από το Ghost Diving επικεντρώθηκαν στην αφαίρεση μεγάλων διχτυών αποτελούν σοβαρές απειλές για τη θαλάσσια ζωή.

Παρά τις προκλήσεις, οι εθελοντές αφαίρεσαν επιτυχώς σωλήνες, δίχτυα ιχθυοκαλλιέργειας, μέρη από πολυστυρένιο και άλλα επιβλαβή υπολείμματα. Αυτά τα υλικά θα ταξινομηθούν και θα ανακυκλωθούν, έτσι ώστε να δημιουργηθούν τα νήματα Econyl από την Aquafil. Από το ανακυκλωμένο αυτό υλικό δημιουργούνται νέα, βιώσιμα προϊόντα, όπως τα πατάκια στα Ioniq 5, Ioniq 6 και στο ολοκαίνουργιο Santa Fe.

Ο καθαρισμός αντιμετώπισε σημαντικές οικολογικές καταστροφές που προκλήθηκαν από εγκαταλελειμμένα ιχθυοτροφεία, τα οποία απελευθερώνουν διάφορα υπολείμματα, πλαστικά και ρύπους στο θαλάσσιο περιβάλλον, διαταράσσοντας τα θαλάσσια οικοσυστήματα και θέτοντας σε κίνδυνο τη χλωρίδα και την πανίδα. Εξαλείφοντας αυτούς τους κινδύνους, η Hyundai Motor και η Healthy Seas αποκαθιστούν ασφαλή νερά για τις τοπικές κοινότητες, οι οποίες εξαρτώνται από τις καθαρές θάλασσες για τουρισμό και αναψυχή. Συνολικά ανασύρθηκαν 42,7 τόνοι θαλάσσιων απορριμμάτων, εκ των οποίων οι 11,3 τόνοι ήταν δίχτυα ιχθυοκαλλιέργειας.

«Η αποστολή μας ξεπερνά τον απλό καθαρισμό. Πρόκειται για την ανάκτηση αυτών των υδάτων για τη θαλάσσια ζωή και τους ανθρώπους που εξαρτώνται από αυτά. Η συνεργασία είναι το κλειδί σε έργα όπως αυτό, όπου ο ιδιωτικός τομέας μπορεί να υποστηρίξει το κοινό, να ευαισθητοποιήσει σε επείγοντα ζητήματα και να προσφέρει απτές λύσεις. Είμαστε ευγνώμονες στους συνεργάτες και τους εθελοντές μας που το κάνουν αυτό δυνατό, ειδικά στη Hyundai για την τετραετή συνεργασία», δήλωσε η Βερόνικα Μίκος, Διευθύντρια της οργάνωσης Healthy S.

Get it on Google Play Download on the App Store