H Mercedes «στοιχειώνει» το νέο BMW iX

Η BMW έχει δημιουργήσει ένα είδος παράδοσης στις γκάφες, κατά τη διάρκεια προωθητικών ενεργειών. Πιο πρόσφατη, το λάθος «σπικάζ» σε video της M2, όπου αντί για τον 3λιτρο TwinPower εξακύλινδρο ακουγόταν ο ατμοσφαιρικός 5.2 V10 FSI του Audi R8. Τώρα οι Βαυαροί βρήκαν μπροστά τους το έτερο μέλος του γερμανικού λόμπι και «αιωνίου» αντιπάλου: τη Mercedes.

Σε μια προσπάθεια της φίρμας από το Μόναχο να υπερθεματίσει την οικολογική φύση του πρώτου ηλεκτρικού crossover της Ιστορίας της, πήγαν το iX έξω από το εργοστάσιο υδροηλεκτρικής ενέργειας στο Dingolfing. Στην ίδια περιοχή που είναι και η γραμμή παραγωγής του iX. Οι Βαυαροί δηλώνουν πως το iX συναρμολογείται με ενέργεια που παράγεται από το γειτονικό εργοστάσιο της γερμανικής ΔΕΗ. Η BMW έχει δώσει μεγάλη έμφαση στον «πράσινο» χαρακτήρα του μεγάλου της ηλεκτρικού SUV, χρησιμοποιώντας ανακυκλώσιμα υλικά, υψηλά ποσοστά δευτερογενούς αλουμινίου, ξύλο με πιστοποίηση FSC, δέρμα επεξεργασμένο με εκχυλίσματα από φύλλα ελιάς, πατάκια από ανακυκλωμένα δίχτυα ψαρέματος κλπ. Ακόμα και οι κυψέλες μπαταριών κατασκευάζονται αποκλειστικά από πράσινη ενέργεια, φέροντας την ανάλογη πιστοποίηση.  

Οι Βαυαροί θέλησαν να διαφημίσουν την eco friendly προσέγγιση του iX με τη φωτογράφιση έξω από την υδροηλεκτρική μονάδα, αλλά δεν απέφυγαν την «πατάτα». Στη φωτογραφία που βλέπουμε, αν ρίξουμε μια προσεκτική ματιά στον εμπρός προφυλακτήρα, θα δούμε μια φιγούρα να αχνοφαίνεται. Με λίγη μεγέθυνση, διαπιστώνουμε πως το «φάντασμα» αυτό είναι μια Mercedes!

Από την αντανάκλαση δεν φαίνεται ξεκάθαρα το μοντέλο, αλλά τις περισσότερες πιθανότητες συγκεντρώνει το ενδεχόμενο να πρόκειται για την απερχόμενη C-Class. Το πώς βρέθηκε εκεί, είναι άγνωστο. Το γιατί δεν το είδε ο φωτογράφος και πέρασε την εικόνα ακατέργαστη, βάζοντας «φάτσα-κάρτα» μια Mercedes σε press kit της BMW, επίσης.

Get it on Google Play Download on the App Store