H φθηνότερη Porsche Cayenne στην Ελλάδα

Πριν από 22 χρόνια, το 2002 η Porsche έκανε την είσοδό την κατηγορία των SUV και ειδικότερα των πολυτελών SUV με την Cayenne, γνωρίζοντας μεγάλη επιτυχία στο νέο εγχείρημα της. Ένα αυτοκίνητο που έγινε πολύ δημοφιλές και στην Ελλάδα, σε σημείο που κυκλοφορούσαν πιο πολλές Cayenne σε χειμερινούς προορισμούς και χιονοδρομικά κέντρα, από άλλα φθηνότερα αμάξια. Βέβαια μετά ήρθαν τα πάνω – κάτω με τις αλλαγές στη φορολογία, την αύξηση των τιμών στα καύσιμα και την οικονομική κρίση και όσοι δεν μπορούσαν να τις συντηρήσουν, τις πουλούσαν όσο – όσο.

Σήμερα, πολλές Porsche Cayenne πρώτης γενιάς πωλούνται σε πολύ χαμηλές τιμές, αντίστοιχες με μικρών αυτοκινήτων λίγων ετών. Ωστόσο και πάλι το βασικό πρόβλημα με την Cayenne, αλλά και γενικότερα αυτοκίνητα τέτοιας κλίμακας, δεν είναι τόσο η αγορά, όσο η χρήση τους. Αν παρόλα αυτά έχει τη δυνατότητα κανείς να πληρώνει τα πάγια έξοδα, μπορεί να απολαμβάνει ένα πολυτελές SUV με το πολυπόθητο σήμα της Porsche, με ποσά της τάξεως των περίπου 10.000-12.000 ευρώ. Πληροφοριακά, η Cayenne 3.2 ξεκινούσε το 2004 στην Ελλάδα από 73.900 ευρώ. Η συγκεκριμένη όμως είναι η φθηνότερη διαθέσιμη προς πώληση σε συνδυασμό με τα λιγότερα χιλιόμετρα. Προσφέρεται για μόνο 8.000 ευρώ, είναι μοντέλο του 2005 με 176.256 χιλιόμετρα και με τον κινητήρα των 3.2 λτ.

Σύμφωνα με την περιγραφή της αγγελίας, το αυτοκίνητο βρίσκεται σε άριστη κατάσταση και γίνεται δεκτός έλεγχος. Από φθορές που φαίνονται και επισημαίνονται, είναι ένα χτύπημα στη δεξιά πλευρά. Αναφέρεται ότι αυτή η Cayenne είναι πλήρως λειτουργική, με αλλαγμένα αμορτισέρ και δίσκο πλατό, όμως θέλει service, ΚΤΕΟ και να πληρωθούν τα τέλη κυκλοφορίας (1.050 ευρώ). Κινητήρας είναι ο βασικός 3.2 λτ. V6, με την ισχύ των 250 ίππων και 310 Nm ροπής. Με το χειροκίνητο κιβώτιο των 6 ταχυτήτων επιτάχυνε (καινούργιος) το μήκους 4.728 χλστ. και βάρους 2.160 κιλών αμάξωμα στα 0-100 χλμ./ώρα σε 9,1 δλ. Η Porsche ανακοίνωνε μεικτή κατανάλωση 13,2 λτ./100 χλμ., η οποία βέβαια στην πραγματικότητα είναι ακόμα πιο υψηλή.

Get it on Google Play Download on the App Store