H BMW XM τρέλανε τα χρονόμετρα στο Pikes Peak (+video)

Η πρώτη προσπάθεια της BMW XM να σπάσει το ρεκόρ για SUV στο Pikes Peak, μόνο από επιτυχία δεν στέφθηκε. Οι ελπίδες του βαυαρικού SUV έγιναν θρύψαλα πάνω σε ένα δέντρο, στο οποίο η XM κατέληξε έπειτα από το ύπουλο χτύπημα της υποστροφής. Στο πρώτο video που δημοσίευσε η BMW Αμερικής, έμεινε να αιωρείται πως η ομάδα θα επέστρεφε για ρεβάνς το επόμενο καλοκαίρι. Τελικά, όμως, οι Αμερικανοί μας «την έσκασαν», καθώς πρόλαβαν να κάνουν το comeback στη θρυλική ανάβαση αυτό το καλοκαίρι.

Η κατεστραμμένη XM επισκευάστηκε και επέστρεψε στη διαδρομή των 19,9 χιλιομέτρων, με τις 156 στροφές και την υψομετρική διαφορά των 1.441 μέτρων (στα 2.835 μέτρα υψόμετρο ξεκινά η ανάβαση, στα 4.302 χλμ. ολοκληρώνεται), γράφοντας έναν εξαιρετικό χρόνο. Η ισχυρότερη BMW παραγωγής όλων των εποχών σταμάτησε το χρονόμετρο στα 10.48.6 και σημείωσε νέο ρεκόρ για υβριδικό SUV. Η απόλυτη επίδοση γενικά για SUV παραμένει στη Lamborghini Urus Performante, που έγραψε πέρσι 10.32.064.

Η BMW Αμερικής, σε συνεργασία με τα κεντρικά του Μονάχου, εξέλιξαν την αγωνιστική XM έπειτα από αρκετούς μήνες δοκιμών στην πίστα, ιδίως του Willow Springs, για την τελειοποίηση του στησίματος και των φρένων, έχοντας τον οδηγό αγώνων Matt Mullins στο τιμόνι. Η Red Label αποτέλεσε την πασιφανή επιλογή, με το συνδυασμό του 4.4 V8 twinturbo και του ηλεκτροκινητήρα να εκτοξεύει το βαρύ αμάξωμα στα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 3,7 δλ., φτάνοντας μέχρι τα 280 χλμ./ώρα πριν επέμβει ο ηλεκτρονικός περιοριστής (με το M Driver’s Package). Στην XM Pikes Peak οι επιδόσεις θα πρέπει να είναι ακόμα καλύτερες, καθώς το περισσότερο μέρος του εσωτερικού και του εξοπλισμού έχει φύγει, δίνοντας τη θέση του σε roll cage. Συνεπώς το βάρος λογικά είναι κάτω από τους 2,5 τόνους της εργοστασιακής Black Label.

Get it on Google Play Download on the App Store