H Alfa Romeo βαφτίζει το «πιτσιρίκι» της

Εδώ και καιρό γνωρίζουμε πως η Alfa Romeo εξελίσσει ένα μικρότερο SUV από την Tonale. Μέχρι τώρα, το όνομα που το συνόδευε ήταν «Brennero». Όχι κάτι επικυρωμένο, αλλά χρησιμοποιούμενο από τους ίδιους τους Ιταλούς πολλές φορές, όποτε αναφέρονταν στο αυτοκίνητο. Όσο πλησιάζουμε στην επίσημη πρεμιέρα του πάντως, τα πράγματα αλλάζουν.

Το νέο, και πολύ σημαντικό για τη φίρμα από το Μιλάνο, μοντέλο καταρχάς επιβεβαιώνεται πως θα προσφέρεται ως ηλεκτρικό. Για την ακρίβεια, θα είναι το πρώτο EV στα χρονικά της Alfa Romeo. Η βάση του ακόμα δεν αναφέρεται, αλλά κατά πάσα βεβαιότητα θα μοιράζεται πλατφόρμα και μηχανικά μέρη με το Jeep Avenger, εξ ου και η ηλεκτρική του φύση. Οι διαστάσεις αναμένονται στα ίδια επίπεδα με το «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2023», ήτοι λίγο πάνω από τα 4 μέτρα μήκος και τα 2,5 μέτρα σε μεταξόνιο. Σχεδιαστικά θα πρέπει να περιμένουμε μια παραλλαγή της Tonale, που θα διατηρεί τα βασικά σχεδιαστικά της γνωρίσματα (βλέπε διάταξη φωτιστικών σωμάτων και καμπύλη πίσω στο πλαίσιο των παραθύρων, βοηθάει αρκετά το rendering του Masera). Πάνω-κάτω, δηλαδή, έχουμε μια πολύ καλή εικόνα των χαρακτηριστικών από το επερχόμενο B-SUV της Alfa Romeo. Αυτό που διαφεύγει σε όλους, πλην των στελεχών της ιταλικής εταιρίας, είναι το όνομά του.

Η Alfa δημοσίευσε δυο video στο Facebook, με τα οποία ζητάει από τους φίλους της να μαντέψουν την ονομασία του «Sport Urban Vehicle» της. Σύμφωνα με την περιγραφή, το νέο μοντέλο θα «αλλάξει το παιχνίδι» και «θα ξαναγράψει τους κανόνες της κατηγορίας». Οι Ιταλοί επιβεβαιώνουν πως το μόνο σίγουρο, είναι ότι δεν θα ονομάζεται Brennero. Από εκεί και πέρα, μπορούμε να αφήσουμε τη φαντασία μας να βαφτίσει όπως επιθυμεί το «πιτσιρίκι» (όπως αναφέρεται εσωτερικά στην Alfa Romeo), που αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του στο τελευταίο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Get it on Google Play Download on the App Store