Γνωρίζετε την ινδική Skoda Octavia Coupe;

Από το 1994 που ανέλαβε η VW την Skoda μέχρι και σήμερα, η τσέχικη φίρμα δεν έχει παρουσιάσει κάποιο παραδοσιακό κουπέ μοντέλο. Το μοναδικό Skoda που ανταποκρίνεται στον χαρακτηρισμό, έστω φευγαλέα και γραφειοκρατικά, είναι το Kodiaq GT, που λογίζεται ως κουπέ-SUV. Κλασικό, δίθυρο αμάξωμα τριών όγκων με το  βέλος στο καπό, δεν έχουμε δει. Ιδίως σε παραλλαγή της Octavia.

Μοναδική επίσημη εξαίρεση το πρωτότυπο Tudor, που παρουσιάστηκε το 2002 και βασιζόταν στην πρώτης γενιάς Superb. Ανεπίσημα, όμως, έχουν κυκλοφορήσει ελάχιστες ιδιοκατασκευές πάνω στις Octavia. Αυτή που βλέπουμε κατασκευάστηκε το 2009, από την ινδική εταιρία μετατροπών Autopsyche. Οι Ινδοί πήραν ένα τσεχικό οικογενειακό, το έκοψαν από τη μέση κολώνα και πίσω, μείωσαν το μήκος του και δημιούργησαν το Muscle Coupe. Μια δίθυρη και διθέσια εκδοχή της Octavia, με φουσκωμένο αμάξωμα και 18άρες από κάποια Mercedes-AMG. Λόγω διάστασης μάλιστα, αναγκάστηκαν να τοποθετήσουν τα αντίστοιχα ελαστικά, που μετρούν 225/40 μπροστά και 265/25 πίσω! Το αυτοκίνητο πάντως παραμένει μπροστοκίνητο.

Όχι μόνο αυτό, αλλά διατηρεί τον εργοστασιακό κινητήρα. Κάτω από το καπό συναντάμε τον αειθαλή 1.9 TDI, στην έκδοση των 110 ίππων και 235 Nm. Ένα 5άρι χειροκίνητο κιβώτιο αναλαμβάνει τη μεταφορά της ισχύος στον εμπρός άξονα, όμως επιδόσεις δεν ανακοινώθηκαν ποτέ. Δεδομένου ότι η κανονική Octavia 1.9 TDI ήθελε 11 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα και έφτανε μέχρι τα 190 χλμ./ώρα, λογικά το ελαφρύτερο Muscle Coupe να είναι ταχύτερο (αν και με τόσο μεγάλους τροχούς, δεν αποκλείεται να «πνίγεται».)

Get it on Google Play Download on the App Store