Περιπολικά Ford Focus ST & Ford Ranger Raptor

Η αστυνομία της Μ. Βρετανίας αναβαθμίζει τα περιπολικά της και για αυτό το λόγο, έχει εντάξει στο στόλο της Νότιας Ουαλίας δύο εντυπωσιακά οχήματα: το Ford Ranger Raptor και το Ford Focus ST Wagon.

Δείτε ακόμα: Η τιμή του Ford Ranger Raptor στην Ελλάδα

Τα δυο μοντέλα έχουν προστεθεί δοκιμαστικά στο στόλο της υπηρεσίας, αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως οι οδηγοί τους θα τα λατρέψουν και οι εγκληματίες μάλλον θα τα βρουν σκούρα σε περίπτωση καταδίωξης σε οποιοδήποτε τερέν κι αν λάβει χώρα.

Το θηριώδες Ranger Raptor κινείται από τον ισχυρό 2λιτρο EcoBoost με απόδοση 213 ίππων και 500 Nm ροπής. Το Raptor ξεχωρίζει με τις εξαιρετικές εκτός δρόμου ικανότητές του, όπου χάρη στην αυξημένη απόσταση από το έδαφος, αλλά και τα ελαστικά παντός εδάφους. Το Raptor απαιτεί 10,5 δλ. για τα πρώτα 100 χλμ./ώρα, με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 170 χλμ./ώρα.

Δείτε ακόμη: Υβριδικό και άνω των 400 ίππων το νέο Ford Focus RS

Από την άλλη, το Focus ST Wagon με τους 280 ίππους και τα 420 Nm ροπής από τον 2.3 EcoBoost κινητήρα, βάζει δύσκολα στους κακοποιούς, μιας και είναι μια βολίδα με οικογενειακή περιβολή, με την επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα να ολοκληρώνεται σε 5,8 δλ. και το κοντέρ να τερματίζει στα 250 χλμ./ώρα.

Αμφότερα τα μοντέλα, έκαναν μια στάση στο Essex, όπου ειδική ομάδα μηχανικών της Ford τοποθέτησε τις απαραίτητες προσθήκες, όπως τα γραφικά της βρετανικής αστυνομίας, καθώς και τα φώτα, αλλά και τη σειρήνα στην οροφή των δυο Ford.

Διαβάστε επίσης: «Τιμωρός» το Ford Ranger Raptor της Hennessey

Get it on Google Play Download on the App Store