Ford Focus «RS» με στάνταρ μπουρί σόμπας

Ο κάτοχος ενός Ford Focus ήθελε πολύ να αγοράσει το RS, όμως το πορτοφόλι δεν έφτανε. Τι έκανε; Ακολούθησε την κλασική λύση του «κάντο μόνος σου», αλλά κάπου το παράκανε.

Το αυτοκίνητο βρίσκεται στην Αμερική και, εκ πρώτης όψεως, δεν μοιάζει άσχημο. Οι ζάντες των 19 ιντσών είναι ωραίες και ταιριάζουν χρωματικά με τις πλαϊνές ποδιές, αλλά και τις προσθήκες στα φτερά. Τα οποία θυμίζουν να είναι βγαλμένα από body kit της Rocket Bunny, με τις εμφανείς βίδες να δίνουν αρκετά σκληροπυρηνικό τόνο στο παρουσιαστικό του χάτσμπακ. Το ίδιο -κι ακόμα περισσότερο- κάνει το θηριώδες spoiler οροφής, που εκτός του κλασικού από το Focus RS, φιλοξενεί επιπλέον στέλεχος και σχεδόν διπλασιάζει το μέγεθός του. Όλα, όμως, δηλώνουν υποταγή στη διπλή απόληξη της εξάτμισης.

Δείτε επίσης: Ελληνικό Peugeot 106 Rallye «υπερπαραγωγή»

Ο όρος «μπουρί σόμπας», εδώ λαμβάνει κυριολεκτική μορφή. Δυο μονοκόμματοι σωλήνες ξεπροβάλλουν από το πάτωμα και φτάνουν μέχρι το ύψος της πινακίδας, θυμίζοντας περισσότερο εξάτμιση νταλίκας ή εκσκαφέα. Μάλιστα είναι και φάλτσες, φέρνοντας στο νου βελτιωμένες BMW Σειράς 3 E30 και E36, που είχαν παρόμοια στραβές -αλλά σε νορμάλ μήκοςεξατμίσεις.

Δείτε ακόμα: Toyota C-HR έτοιμο για τα «Παρατράγουδα»

Να θυμίσουμε εδώ πως το πραγματικό Focus RS καταργήθηκε, καθιστώντας το μοντέλο που θέλει να μιμηθεί το εν λόγω αυτοκίνητο ως ιστορικής σημασίας.

Get it on Google Play Download on the App Store