Έξυπνοι αισθητήρες καταγράφουν το παράνομο παρκάρισμα!

Σε μια πρωτοποριακή κίνηση προχωράει ο Δήμος Αθηναίων με σκοπό να βάλει τέλος στο παράνομο παρκάρισμα κι ειδικότερα στις περιπτώσεις που «κλείνονται» διαβάσεις ΑμΕΑ.

Οι έξυπνοι αισθητήρες θα τοποθετηθούν σε διαβάσεις και ράμπες ΑμΕΑ, όντας μέρος ενός συστήματος ελέγχου της παράνομης στάθμευσης σε αυτά τα σημεία. Μια αντικοινωνική συμπεριφορά που δυσκολεύει τρομερά τη ζωή των συμπολιτών μας. Το ολοκληρωμένο ηλεκτρονικό σύστημα αποτρεπτικής στάθμευσης που μπαίνει σταδιακά σε εφαρμογή, είναι προϊόν της Εταιρείας Μηχανογράφησης και Επιχειρησιακών Μονάδων του Δήμου Αθηναίων (ΔΑΕΜ Α.Ε.) σε συνεργασία με τη Διεύθυνση της Δημοτικής Αστυνομίας. Ήδη έχουν τοποθετηθεί 830 αισθητήρες σε κεντρικά σημεία της πόλης! Σε ότι αφορά τη λειτουργία του συστήματος τώρα, κάθε αισθητήρας απεικονίζεται στον ηλεκτρονικό χάρτη του Κεντρικού Συστήματος Διαχείρισης Παραβάσεων της Δημοτικής Αστυνομίας. Αυτός σε πραγματικό χρόνο στέλνει δεδομένα που δείχνουν αν υπάρχει κατάληψη της διάβασης ή ράμπας από κάποιο όχημα. Αν υπάρχει, ενημερώνεται άμεσα το κέντρο επιχειρήσεων της Δημοτικής Αστυνομίας κι αυτόματα, μέσω φορητών συσκευών κι οι δημοτικοί αστυνομικοί που βρίσκονται σε ακτίνα 500 μέτρων από το σημείο της παράβασης.

Τα δεδομένα που συλλέγονται, δίνουν τη δυνατότητα στη Δημοτική Αστυνομία να οργανώσει τον επιχειρησιακό της σχεδιασμό στο κέντρο και τις γειτονιές της πρωτεύουσας. Σε συνδυασμό με το πρωτοποριακό αυτό σύστημα ο Δήμος Αθηναίων προχωρά στην ανακατασκευή πεζοδρομίων και ραμπών ΑμΕΑ. Ήδη έχει ξεκινήσει πιλοτικά τη σήμανση σε ράμπες με κίτρινο και πορτοκαλί χρώμα, προκειμένου αυτές να είναι όσο το δυνατό πιο ευδιάκριτες σε οδηγούς και πεζούς.

Get it on Google Play Download on the App Store