Έξυπνη πατέντα για τις σακούλες σε τιμή χάρισμα

Πόσες φορές δεν έχει τύχει να βάλετε μια σακούλα με τρόφιμα από την πλευρά του συνοδηγού και να φοβάστε μην πέσει και χυθούν κατά τη μεταφορά τους, έστω και για κοντινές αποστάσεις; Για να κρατηθεί στη θέση της μπορεί να είναι και επικίνδυνη για την οδήγηση, γιατί ορισμένοι προσπαθούν να την πιάσουν με το δεξί τους χέρι. Έτσι επηρεάζεται η συγκέντρωση του οδηγού. Αν πάλι γίνει ένα απότομο φρενάρισμα, τότε όλα σκορπάνε στο κάθισμα ή στο δάπεδο, λερώνοντάς τα.

Τη λύση για αυτές τις περιπτώσεις δίνει το έξυπνο σύστημα που συγκρατεί τις σακούλες όρθιες και ονομάζεται BAGO. Ο εφευρέτης του, Dav Stevenson από την Ατλάντα των Η.Π.Α. σκέφτηκε αυτή την πατέντα πριν από δύο χρόνια, ενώ περίμενε στο φανάρι. Από τότε δοκίμασε διάφορα σχέδια και υλικά για να βρει το σωστό συνδυασμό λειτουργικότητας και ανθεκτικότητας. Πιστεύει ότι πέτυχε αυτή την ισορροπία (έτσι φαίνεται), ενώ το κόστος αγοράς είναι 22 δολάρια (19 ευρώ).

Το σύστημα BAGO συναρμολογείται στις Η.Π.Α. και αποτελείται από ένα ειδικά εξαρτήματα. Περιλαμβάνουν το κομμάτι αγκύρωσης που είναι κατασκευασμένο με λείες άκρες για να μη χαράσσει το ντουλαπάκι του συνοδηγού, το εξαιρετικά ισχυρό και ανθεκτικό υλικό της ρυθμιζόμενης ζώνης ασφαλείας και τον ισχυρό μεταλλικό σφιγκτήρα.

Όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο τοποθετείται πανεύκολα, πιάνει ελάχιστο χώρο και είναι αποτελεσματικό.

 

Get it on Google Play Download on the App Store