Έτσι θα είναι το ολοκαίνουργιο SEAT Leon

Στον απόηχο του σύντομου teaser video, που μας έδειξε τα φανάρια εμπρός-πίσω και μέρος από το εσωτερικό του νέου SEAT Leon, σήμερα έχουμε ένα πολύ παραστατικό rendering για την επόμενη γενιά του ισπανικού μικρομεσαίου.

Διαβάστε επίσης: 1.000.000 πωλήσεις το τρίτης γενιάς SEAT Leon

Οι μετρ δημιουργοί του είδους από το Avarvarii.com, μας προσφέρουν δυο καθόλα ρεαλιστικές ψηφιακές απεικονίσεις της 4ης γενιάς Leon. Στο εμπρός μέρος οι επιρροές από το Tarraco, που καθιερώνει τη νέα εταιρική ταυτότητα του Μαρτορέλ, είναι διάχυτες. Το αμάξωμα εμφανίζεται μεγαλύτερο σε μήκος, κάτι που θα συμβεί και στην πραγματικότητα, ενώ πίσω δεσπόζει η ενιαία διάταξη των φαναριών, με την ενωτική λωρίδα να μετατρέπεται σε σήμα-κατατεθέν των SEAT. Στο προφίλ ξεχωρίζει η ψηλή γραμμή των παραθύρων και οι φαρδιοί ώμοι, που «φουσκώνουν» το παράστημα και χαρίζουν ιδιαίτερα μυώδη τόνο στις γραμμές του αμαξώματος.

Όπως τα νέα Golf και Skoda Octavia, έτσι και ο διάδοχος του Leon βασίζεται στην βελτιωμένη πλατφόρμα MQB και αναμένεται να διαθέτει πληθώρα κινητήρων TSI και TDI, ενώ δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η προσθήκη υβριδικής έκδοσης. Για τους «βενζινοαίματους», εννοείται θα υπάρξει το αντίστοιχο CUPRA σε δυο εκδόσεις: μια κλασική και σκληροπυρηνική, με τον 2λιτρο TSI και απόδοση κοντά στους 300 ίππους, και μια plug-in υβριδική, με 245 ίππους και ηλεκτρική αυτονομία περίπου 50 χλμ.

Δείτε ακόμα: Βελτιωμένο SEAT Leon Cupra ST «ρίχνει» ακόμα και σε Audi RS 6!

Το ντεμπούτο του Leon 4ης γενιάς είναι προγραμματισμένο για τις 18 Ιανουαρίου.

Get it on Google Play Download on the App Store