Έτσι απομονώνουν τις φωτιές στα EV στο Μονακό

Όπως έχει αναφερθεί πολλάκις, μια πυρκαγιά σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο απαιτεί διαφορετική διαχείριση από την πυροσβεστική. Τα EVs διαθέτουν την μπαταρία στο δάπεδό τους. Σε περίπτωση φωτιάς, υπάρχει κίνδυνος διαρροής των επικίνδυνων χημικών στοιχείων και αυτός είναι ένας από τους λόγους στους οποίους οι πυροσβέστες εκπαιδεύονται, καθώς, άλλες λύσεις εφαρμόζονται σε ένα συμβατικό και άλλες σε ένα ηλεκτρικό.

Προκειμένου λοιπόν να υπάρξει μεγαλύτερη ασφάλεια κατά τη μεταφορά ενός καμένου ηλεκτρικού αυτοκινήτου, η κυβέρνηση του Μονακό παρουσίασε ένα ειδικό κουβούκλιο στο οποίο μπορεί να τοποθετείται ό,τι έχει απομείνει από το αυτοκίνητο, προκειμένου να μην διαρρέουν ούτε τα χημικά στοιχεία ούτε τα επικίνδυνα αέρια στην ατμόσφαιρα. Το κουβούκλιο έχει το σχήμα ενός εμπορευματοκιβωτίου με ειδικές στρώσεις στο εσωτερικό του, εμποδίζοντας τη διαφυγή των αερίων.

Αντέχει θερμοκρασίες έως 1.100 βαθμών Κελσίου, κάτι που σημαίνει πως ακόμα και να καίγεται το αυτοκίνητο μπορεί να τοποθετηθεί εκεί, αν και βέβαια αυτό δεν πρόκειται να γίνει ποτέ, καθώς οι πυροσβέστες πρώτα θα το σβήσουν και μετά θα το καλύψουν με ειδικό ύφασμα. Εντός κουβουκλίου, υπάρχουν αισθητήρες, μονωμένοι τοίχοι και σύστημα πυρόσβεσης, που χρησιμοποιεί στην κατάσβεση της φωτιάς σε περίπτωση που εμφανιστεί αναζωπύρωση.

Get it on Google Play Download on the App Store