Έρευνα σοκ: Τα παιδιά αναπνέουν 30% παραπάνω καυσαέριο

Η βρετανική εφημερίδα Independent αποκάλυψε έρευνα, σύμφωνα με την οποία τα παιδία αναπνέουν 30% περισσότερο καυσαέριο από τους ενήλικες. Ο λόγος για αυτό είναι το… ύψος τους, καθώς βρίσκονται πιο κοντά στις εξατμίσεις από ότι ένας ενήλικας και επομένως είναι εκτεθειμένα άμεσα στους ρύπους.

Δείτε ακόμη: Σε πόση ώρα η καμπίνα γίνεται «φούρνος»;

Η έρευνα η οποία έγινε από την NGO Global Action Plan στις πόλεις Μάνστεστερ, Λιντς, Γλασκόβη και Λονδίνο απέδειξε χρησιμοποιώντας θερμικά μέσα πως τα παιδιά είναι πολλαπλάσια εκτεθειμένα σε ρύπους αυτοκινήτων. Και μην νομίζεται πως το να πάτε το παιδί σας στο σχολείο με το αυτοκίνητο είναι… καλύτερο. Και αυτό γιατί σύμφωνα με την ίδια έρευνα, τα παιδιά στο αυτοκίνητο είναι 2.5 φορές πιο εκτεθειμένα στο καυσαέριο από ότι τα παιδιά που πάνε στο σχολείο με τα πόδια από δρόμους που δεν έχουν ιδιαίτερη κίνηση.

Διαβάστε επίσης: Απαγορεύεται ή όχι η οδήγηση με σαγιονάρες;

Καταλήγοντας, η έρευνα ενημερώνει τους γονείς πως το καυσαέριο ευθύνεται για το άσθμα στα παιδιά αλλά και για την κακή ανάπτυξη των πνευμόνων, καθώς τα παιδιά είναι πολύ πιο ευαίσθητα από ότι οι ενήλικες, όσον αφορά στην έκθεσή τους στο καυσαέριο.

Get it on Google Play Download on the App Store