Έρχεται το νέο Fiat Panda εντελώς αλλαγμένο

Ένα από τα παλαιότερα και οικονομικότερα αυτοκίνητα που πωλούνται στην Ευρώπη (με διαφορά το φθηνότερο στην ελληνική αγορά), είναι το Fiat Panda. Πλέον, ο αντικαταστάτης του είναι στα σκαριά, με το ντεμπούτο του να έρχεται μέσα στο επόμενο έτος. Για να είμαστε πιο ακριβείς, θα το δούμε στις 11 Ιουλίου 2024, όταν η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία μέρος του ομίλου Stellantis θα γιορτάσει την 125η επέτειό της.

Η Fiat έχει ήδη κάνει προεπισκόπηση της τέταρτης γενιάς του αξιολάτρευτου μίνι αυτοκινήτου της με το Centoventi, μια χαριτωμένη ιδέα, που όμως μετράει πάνω από τέσσερα χρόνια, έχοντας κάνει το ντεμπούτο της τον Μάρτιο του 2019 στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης. Μένει να δούμε αν κάποια από τα σχεδιαστικά του στοιχεία θα εφαρμοστούν στο Panda τέταρτης γενιάς ή αν οι Ιταλοί θα ακολουθήσουν μια εντελώς διαφορετική σχεδιαστική φιλοσοφία. Από πλευράς διαστάσεων, πηγές αναφέρουν ότι η Fiat σκοπεύει να κάνει το αυτοκίνητο σημαντικά μεγαλύτερο, αγγίζοντας ακόμα και τα 4 μέτρα. Για να κατανοήσουμε τη σημαντική διαφορά, το Panda που πωλείται σήμερα έχει μήκος λιγότερο από 3,7 μέτρα. Ακόμη πάντως και με τις αυξημένες του διαστάσεις, το νέο μοντέλο θα παραμείνει μικρότερο από το Fiat 600e που παρουσιάστηκε πρόσφατα.

Μιλώντας για το νέο Panda του 2024, αναμένεται να χρησιμοποιήσει μια προσαρμογή της ίδιας πλατφόρμας e-CMP2 που είδαμε στο ολοκαίνουριο Jeep Avenger και θα δούμε εκ νέου σε ένα μελλοντικό, αντίστοιχο μοντέλο της Alfa Romeo. Η Fiat πιθανότατα θα προωθήσει την πλήρως ηλεκτρική έκδοση, αλλά θα πρέπει επίσης να υπάρχει ένα ήπιο υβριδικό μοντέλο που θα βασίζεται σε έναν μικρό βενζινοκινητήρα.

Το αμιγώς ηλεκτρικό Panda μάλιστα, προβλέπεται να είναι σχετικά προσιτό (για ηλεκτρικό), καθώς ο Διευθύνων Σύμβουλος της Fiat Olivier François υποστήριξε πρόσφατα ότι θα πωλείται με ένα ποσό χαμηλότερο από τις 25.000 ευρώ. Μένει να μάθουμε αν θα υπάρξει μια άλλη έκδοση με τετρακίνηση, καθώς η Fiat έχει μακρά παράδοση στην πώληση Panda με AWD.

Get it on Google Play Download on the App Store