Έρχεται στρατηγική συμμαχία μεταξύ Ford και VW

Η Ford και η Volkswagen επιβεβαίωσαν ότι βρίσκονται σε συζητήσεις για την προοπτική μιας μεταξύ τους συνεργασίας, που θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα κάθε εταιρείας και θα εξυπηρετήσει καλύτερα το αγοραστικό κοινό σε παγκόσμια κλίμακα.

Οι λεπτομέρειες που γνωστοποιήθηκαν είναι περιορισμένες, αλλά οι δυο πλευρές έχουν ήδη υπογράψει μνημόνιο συμφωνίας και θα εξετάσουν τους εμπορικούς σκοπούς που θα εξυπηρετήσει καλύτερα μια ένωση δυνάμεων. Κύκλοι των δυο κολοσσών ανέφεραν χαρακτηριστικά τη δυνατότητα ανάπτυξης μιας σειράς επαγγελματικών οχημάτων, «για την αποτελεσματικότερη κάλυψη των εξελισσόμενων αναγκών του επαγγελματία».

Δείτε ακόμα: Με το Renault Kadjar στην Π. Επίδαυρο – Μέθανα – Πόρο (+video)

Τόσο η Ford, όσο και η Volkswagen, τόνισαν ότι μια ενδεχόμενη συμμαχία δεν συνεπάγεται ανταλλαγή μετοχικού κεφαλαίου ή ιδίων κεφαλαίων, αλλά αφορά στην από κοινού χρησιμοποίηση μηχανικών μερών προς όφελος της οικονομίας κλίμακας. Εξάλλου οι συγκεκριμένες εταιρίες ήταν από τους «πρωτεργάτες» της χρήσης κοινής πλατφόρμας μεταξύ διαφορετικών μοντέλων, κάτι που ωφελεί την μείωση των τιμών και την συνεπακόλουθη αύξηση των πωλήσεων.

Η Volkswagen είναι γνώριμη με τις συνεργασίες στα επαγγελματικά οχήματα, καθώς είχε δώσει «τα φώτα» της στην Mercedes για την εξέλιξη του Sprinter.

Διαβάστε επίσης: «Πρώτοι αγρότες» οι Έλληνες!

Η φίρμα του Βόλφσμπουργκ, αλλά και η Ford, προσφέρουν πλούσια γκάμα επαγγελματικών οχημάτων, καθώς η αμερικανική εταιρεία διαθέτει το αειθαλές Transit, το πιο ευέλικτο Τransit Connect και τα μοντέλα της E-Series (μόνο στις Η.Π.Α.), ενώ η Volkswagen απαντά με τα Caddy, Crafter και T6.

Παρότι -προς το παρόν- οι συζητήσεις γίνονται σε επίπεδο επαγγελματικών, δεν αποκλείεται η συνεργασία να εξελιχθεί και να συμπεριλάβει τα επιβατηγά αυτοκίνητα, κατά δήλωση του προέδρου του εμπορικού τμήματος της Ford, Jim Farley.

Get it on Google Play Download on the App Store