Έρχεται νέο SUV Renault μεταξύ Captur και Austral

H Renault συνεχώς αναπτύσσει την γκάμα των SUV και Crossover μοντέλων της, η οποία αποτελείται από τα Captur, Austral και Arkana που πωλούνται στην Ελλάδα, το Rafale που αναμένεται να λανσαριστεί, καθώς και τα νέα Espace και Scenic. Ωστόσο υπάρχει ένα κενό που πρέπει να καλύψει και αφορά ένα ευρύ αγοραστικό κοινό. Αυτό εντοπίζεται μεταξύ του Captur και του Austral και γι’ αυτό σχεδιάζει να το «γεμίσει» με ένα νέο μοντέλο που φέρεται ότι έχει μπει στα σκαριά.

Ο στόχος των Γάλλων είναι προφανής: να ανταγωνιστούν τo Toyota CHR και άλλα SUV αυτής της κατηγορίας με παρεμφερείς διαστάσεις. Μιλάμε για ένα όχημα μήκους 4.400 χλστ. περίπου, που θα μπαίνει «σφήνα» στο Captur των 4.227 χλστ. και το Austral των 4.510 χλστ. Αρχικά οι φήμες μιλούσαν για μια επιμηκυμένη έκδοση του Captur, με μεγαλύτερο χώρο στους πίσω επιβάτες και τις αποσκευές. Προς το παρόν όμως δεν είναι ξεκάθαρο αν θα υιοθετηθεί αυτή η τακτική ή θα πάμε σε ένα εξ ολοκλήρου νέο μοντέλο. Υπενθυμίζουμε ότι η Renault έχει παρόμοια στρατηγική και σε άλλα SUV της όπως το Austral και το Espace, οπότε είναι λογικό να γεννιέται το ερώτημα αν θα μπορούσε να γίνει και στην περίπτωση του Captur.

Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, το νέο μοντέλο θα μοιράζεται την πλατφόρμα CMFB με τα Clio, Captur και Arkana, προκειμένου να συγκρατηθεί η τιμή του σε λογικά πλαίσια. Μάλιστα η συγκεκριμένη πλατφόρμα «συνεργάζεται» πολύ καλά με υβριδικά και plugin υβριδικά συστήματα μετάδοσης της κίνησης και είναι σημαντική για την κατηγορία των compact SUV -μάλιστα στην Ευρώπη οι περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες προσφέρουν περισσότερες από μια ηλεκτροκίνητες επιλογές στα αντίστοιχα μοντέλα τους.

Εάν όλα ισχύσουν σχετικά με την κυκλοφορία του νέου μοντέλου το 2024, τότε θα πρέπει να έρθουν στο φως και οι πρώτες κατασκοπευτικές φωτογραφίες καμουφλαρισμένων πρωτοτύπων του συμπαγούς SUV, κάνοντάς μας να ψάχνουμε ομοιότητες και διαφορές σε σχέση με το Captur. Το τελευταίο θα υποστεί και ένα facelift στα μέσα της ζωής του το 2024 υιοθετώντας στοιχεία από τα μεγαλύτερα αδέρφια του Rafale και Scenic.

Get it on Google Play Download on the App Store