Έψησε κρέας στο εσωτερικό του Datsun του! (+video)

Έχουμε δει πολλές φορές, σε περιόδους καύσωνα, να διεξάγονται διάφορα ψυχαγωγικά πειράματα ώστε να καταδείξουν το αφόρητο της ζέστης. Για παράδειγμα, αυγά να ψήνονται σε καπό αυτοκινήτου και λοιπά video παρόμοιας φύσης. Αυτό που έκανε ένας Αυστραλός με το Datsun του, όμως, δεν έχει προηγούμενο.

Ο Stu Pengelly ζει στο Περθ, το οποίο αυτό τον καιρό δέχεται επίθεση από θερμές μάζες. Η θερμοκρασία σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνά τους 40 βαθμούς Κελσίου, με την ένδειξη του θερμόμετρου να μονιμοποιείται στο «39». Οι χειρότερες δυνατές συνθήκες, δηλαδή, για να έχεις αυτοκίνητο χωρίς air condition. Ο Stu για καλή του τύχη δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία ανθρώπων, ωστόσο διατηρεί «αρχείο» με τα παλιά του αυτοκίνητα. Ένα εκ των οποίων είναι Datsun, συγκεκριμένα Sunny του 1980. O Αυστραλός φίλος μας, θέλησε να διεξάγει ένα πείραμα προκειμένου να καταδείξει γλαφυρά το πώς περνάει ένα παιδί ή κατοικίδιο, που ξεχνιέται κλειδωμένο στο αυτοκίνητο υπό τέτοιες καιρικές συνθήκες.

Δείτε ακόμα: Datsun 240Z με τον κινητήρα της Supra αγγίζει την τελειότητα

Φυσικά, οι παραπάνω αφορούν θερμοκρασία περιβάλλοντος. Η καμπίνα ενός αυτοκινήτου μπορεί να φτάσει πολύ υψηλότερα, ειδικά όταν το βλέπει ο ήλιος συνεχόμενα. Ο Pengelly τοποθέτησε 1,5 κιλό χοιρινό ρολό στα καθίσματα του Sunny, έκλεισε πόρτες-παράθυρα και το άφησε εκεί για 10 ώρες, μετρώντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα την θερμοκρασία. Μόλις στις 7 το πρωί, το θερμόμετρο ήδη έδειχνε 30 βαθμούς. Στις 10 είχε εκτοξευτεί στους 52, ενώ στη 1 μεσημβρινή έφτασε το απίστευτο νούμερο των 81 βαθμών Κελσίου! Το αυτοκίνητο δε διαθέτει φιμέ κρύσταλλα και τρύπες λόγω σκουριάς στην οροφή, που δεν επιτρέπουν στη θερμοκρασία να ανέβει όσο θα το έκανε κανονικά.

Διαβάστε επίσης: Η Hyundai βάζει τέλος στους θανάτους από θερμοπληξία (+video)

Το χοιρινό προφανώς δεν είναι καλοψημένο, δεν ήταν αυτός ο σκοπός εξάλλου. Αλλά φανταστείτε στη θέση του κρέατος, ένα βρέφος/παιδί/σκυλί.

https://www.facebook.com/ABCGreatSouthern/videos/488800521749837/

Get it on Google Play Download on the App Store