Επιστροφή στο μέλλον με «DeLorean» Model X (+video)

Το πρώτο πράγμα που σκεφτήκαμε όλοι οι σινεφίλ όταν είδαμε τις πόρτες «γλάρου» στο Tesla Model X, ήταν το DeLorean. H πιο διάσημη και αγαπημένη χρονομηχανή στα χρονικά του κινηματογράφου, όπως τη λατρέψαμε μέσα από την τριλογία της «Επιστροφής στο Μέλλον». Με το χρονοταξιδιωτικό αυτοκίνητο του Doc Brown και του Marty MacFly κατά νου, ο κάτοχος ενός Model X αποφάσισε να κάνει τη φαντασίωσή του πραγματικότητα.

Το πρώτο που έπρεπε να αλλάξει, ήταν φυσικά το χρώμα του αμαξώματος. Τα DeLorean έχουν ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παρουσιαστικά στην ιστορία της αυτοκίνησης, με το άβαφο ανοξείδωτο ατσάλι να τους δίνει μια απόχρωση που ακροβατεί μεταξύ ασημί και γκρι. Δύσκολο να την πετύχεις σε μεμβράνη, ακόμα και με τις σημερινές μεθόδους, οπότε στο πλησιέστερο που φτάνουμε είναι το ανθρακί ματ των φωτογραφιών. Αρκετά επιτυχημένο η αλήθεια είναι, ακόμα πιο επιτυχημένο το σχέδιο των ζαντών. Πολυάκτινες και με ογκώδη ομφαλό, όπως εκείνες του DeLorean. Αν ήταν και χωστές, θα ακουμπούσαν την τελειότητα.

Το αντίθετο ισχύει για τα πίσω φωτιστικά σώματα. Ο κάτοχος του ηλεκτρικού SUV ακολούθησε τη «μπακαλίστικη» επιλογή των αυτοκόλλητων, που κάνουν τα φανάρια να μοιάζουν με εκείνα του κεντρομήχανου sportscar από τα 80’s. Δυστυχώς φαίνονται με την πρώτη ματιά ότι είναι ψεύτικά, χαλώντας και την ωραία λεπτομέρεια του «TMC» στο κέντρο της πόρτας του πορτμπαγκάζ (και στη μάσκα), ως παραλλαγή του «DMC». Οι «εξατμίσεις» που βγάζουν κανονικό καπνό και το πραγματικό (!) φλογοβόλο όμως, αναπληρώνουν με το πολύ παραπάνω και αναπαριστούν μαεστρικά τις σκηνές όπου το DeLorean έβαζε φωτιά στην άσφαλτο, την ώρα που άλλαζε χρονικό συνεχές.

Και δεν είναι ότι το συγκεκριμένο Model X στερείται επιδόσεων. Για το κορυφαίο Plaid των 1.020 ίππων μιλάμε, που μπορεί να επιταχύνει στα 100 χλμ./ώρα από στάση εντός 2,4 δλ. και φτάνει μέχρι τα 260 χλμ./ώρα. Άρα κυριολεκτικά και μεταφορικά, ένα «φώκο» στην άσφαλτο το βάζει. Μάλιστα συνοδεύεται από το ανάλογο soundtrack, καθώς έχει τοποθετηθεί σύστημα παραγωγής ήχων που φέρνει τη χροιά V12 στους 3 ηλεκτροκινητήρες!

Get it on Google Play Download on the App Store